Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Județul Cluj a rezervat 82 de milioane de euro proiectelor europene

Aleșii locali au aprobat bugetul general propriu al județului pentru anul în curs, valoarea sa fiind de 1,42 miliarde de lei.

Consiliul Județean (CJ) Cluj a aprobat bugetul, în valoare de 1,4 miliarde de lei, pentru anul în curs.

Aleșii locali au aprobat bugetul general propriu al județului pentru anul în curs, valoarea sa fiind de 1,42 miliarde de lei. Bugetul local al județului este de 801 milioane, din care 51% destinat dezvoltării. Din suma totală alocată dezvoltării, 409 milioane, un procent important (88%) este destinat finanțării proiectelor europene.

Aceste fonduri vor fi folosite pentru continuarea celor 27 de proiecte din fonduri externe nerambursabile derulate în prezent de CJ și instituțiile subordonate, din următoarele domenii: învățământ, sănătate, cultură, asistență socială, managementul deșeurilor, drumuri județene și digitalizare.

”E un buget echilibrat, în cadrul căruia am urmărit să folosim cât mai eficient fondurile pe care le avem la dispoziție. Față de anul trecut, procentul alocat finanțării proiectelor europene a crescut cu 3%, întrucât prioritatea absolută a CJ, în 2023, este finalizarea proiectelor din fonduri nerambursabile”, a spus Alin Tișe, președintele CJ Cluj.

În ceea ce privește programul de investiții publice, bugetul alocat este de 28 de milioane de lei, majoritatea sumelor fiind destinate pregătirii proiectelor ce urmează a fi depuse pentru următoarea perioadă de finanțare din fonduri europene nerambursabile.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Korvetto, erbicidul nr. 1 pentru combaterea buruienilor din rapiță

Articolul următor
Acordul prevede pentru organizarea, în municipiul Baia Mare, la finalul lunii septembrie, a RMP, în cadrul evenimentului Rivulus Dominarum, expoziție de bunuri de larg consum a Camerei de Comerț și Industrie Maramureș (CCIM). 

Acord de business Maramureș - Republica Moldova, semnat la Chișinău

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Citeste mai mult

Milionari din sucuri și ape minerale

Cei mai mari producători de sucuri și ape minerale din România sunt producătorii băuturilor Coca Cola, Roua Munților,…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share