Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Korvetto, erbicidul nr. 1 pentru combaterea buruienilor din rapiță

Rapița este o cultură care a devenit din ce în ce mai cultivată de către fermierii din România.

Este o cultură rentabilă care, dacă are parte de condiții climatice favorabile creșterii și dezvoltării dar și de o tehnologie performantă, poate genera profituri foarte mari. Cultura de rapiță poate fi serios afectată de buruieni. Pentru a împiedica acest lucru, este necesar un control periodic, prin care să se depisteze la timp apariția buruienilor.

Sunt recomandate tratamentele cu erbicide, pentru a elimina orice buruieni care ar concura cu rapița pentru apă și hrană. Compania Corteva Agriscience deține în portofoliu produse pentru combaterea buruienilor dicotiledonate anuale și perene, atât pentru segmentul de erbicidare în toamnă (Galera Super), cât și pentru segmentul de erbicidare în primăvară (Korvetto).

Pentru aplicarea în primăvară, compania Corteva Agriscience vă pune la dispoziție cea mai avansată soluție tehnologică pentru combaterea buruienilor dicotiledonate – Korvetto, erbicidul nr. 1 pentru controlul din primăvară al buruienilor din cultura de rapiță.

Korvetto combate cu o eficacitate extraordinară turița (Galium aparine), buruiană dicotiledonată care dă cele mai multe bătăi de cap fermierilor, atât în perioada de vegetație a culturii, concurând planta, cât și la recoltarea și valorificarea producției. De asemenea, reprezintă cea mai eficientă soluție în combaterea buruienii Descurainia sophia (măturică) și cea mai de încredere soluție în combaterea pălămidei (Cirsium arvense).

Alte buruieni problemă combătute de erbicidul Korvetto sunt albăstrea (Centaurea cyanus), mușețelul (Matricaria spp.), loboda (Chenopodium album), macul (Papaver rhoeas) – inclusiv macul rezistent la erbicidele sulfonil-ureice, romanița (Anthemis arvensis), susaiul (Sonchus arvensis), cornuții (Xanthium strumarium) și cruciulița (Senecio vulgaris).

Produsul conține noua substanță activă halauxifen-metil (Arylex™ active) 5g/l și clopiralid 120 g/l, fiind omologat la doza de 1l/ha. Momentul aplicării este primăvara, de la faza de rozetă a culturii de rapiță de toamnă (BBCH-30) până când mugurii florali sunt prezenți dar sunt încă acoperiți de frunze (BBCH-50). Atenție, nu se aplică toamna!

Eficacitatea erbicidului la doza de 1 l / ha

Erbicidul Korvetto are o selectivitate foarte bună pentru cultura de rapiță și permite rotația fără probleme pentru toate culturile succesive. În caz de cultură calamitată, după cultura de rapiță erbicidată cu Korvetto se pot înființa următoarele culturi: rapiță de primăvară, cereale de primăvară sau porumb.

Produsul Korvetto este cea mai sigură metodă de a scăpa de buruienile dicotiledonate, atât anuale cât și perene, din cultura de rapiță cu aplicare în primăvară.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Contract important pentru Romgaz Mediaș

Articolul următor
Aleșii locali au aprobat bugetul general propriu al județului pentru anul în curs, valoarea sa fiind de 1,42 miliarde de lei.

Județul Cluj a rezervat 82 de milioane de euro proiectelor europene

Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share