Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Directorul Aeroportului Cluj, la sfat cu diriguitorii aviației europene

Şedinţa s-a concentrat asupra provocărilor din 2023 pentru aeroporturile membre ale ACI, dar şi pentru restul ecosistemului de aviaţie civilă.

Directorul Aeroportului Cluj, David Ciceo, a participat ca membru al Comitetului de Conducere al Consiliului Internațional al Aeroporturilor – Regiunea Europa (ACI Europe), la şedinţa de Board a acestui for de la Bruxelles.

Şedinţa s-a concentrat asupra provocărilor din 2023 pentru aeroporturile membre ale ACI, dar şi pentru restul ecosistemului de aviaţie civilă. Ele se referă la adaptarea activităţilor aviatice la actualul context sanitar post-pandemic, desfăşurarea activităţilor de aviaţie civilă în contextul instabilităţii geopolitice est-europene şi a unei prefigurate crize economice, dublată de o criză a resurselor.

Alte teme dezbătute au fost continuarea eforturilor pentru îndeplinirea cerinţelor privind politicile de mediu, implementarea de măsuri pentru creşterea rezilienţei operaţionale a aeroporturilor, companiilor aeriene, furnizorilor de handling, precum şi tratarea problematicii Schengen şi a sistemului Entry Exit System.

Ținta Europei: conectivitate aeriană sustenabilă

Comisarul european pentru transporturi, Adina Vălean, a adus în discuţie priorităţile comune ale Comisiei Europene şi ACI Europe pentru o conectivitate aeriană sustenabilă. Aceasta va fi construită prin tratarea provocărilor actuale: combustibilii sustenabili din aviaţie şi sistemul de tranzacţionare a emisiilor de carbon, politica slot-urilor de aterizare-decolare pe aeroporturi, reţeaua transeuropeană de transport.

Reuniunea a oferit prilejul unor întâlniri informale cu parlamentarii europeni cu atribuţii în Comisia de transport a Parlamentului European, printre care europarlamentarul român Marian-Jean Marinescu şi europarlamentarul spaniol Jose Ramon Bauza Diaz, care se regăsesc şi pe lista vorbitorilor confirmaţi la conferinţa internaţională de aviaţie Aviation-Event 2023 CLJ ce va fi organizată la Cluj în 24 martie.

ACI Europe este regiunea europeană a Consiliului Internațional al Aeroporturilor. ACI este singura asociație profesională mondială a operatorilor aeroportuari. ACI Europe reprezintă 450 de aeroporturi din 44 de țări. Aeroporturile membre gestionează 90% din traficul aerian comercial din Europa, primind peste 1,5 miliarde de pasageri în fiecare an.

Total
1
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior
Autoritățile locale au parafat o tranșă de contracte de finanțare de 15,5 milioane de euro, care se va concretiza prin cinci proiecte: patru prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR), iar altul, prin Programul Național de Investiții Anghel Saligny (PNIAS).

Zalăul primește 47 milioane euro prin PNRR. Vin 20 de autobuze electrice

Articolul următor
Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) a informat că au fost stabilite cuantumurile aferente Ajutoarelor Naţionale Tranzitorii (ANT) pentru anul de cerere 2022.

APIA a stabilit subvențiile pentru sectoarele vegetal și zootehnic

Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
1
Share