Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Zalăul primește 47 milioane euro prin PNRR. Vin 20 de autobuze electrice

Autoritățile locale au parafat o tranșă de contracte de finanțare de 15,5 milioane de euro, care se va concretiza prin cinci proiecte: patru prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR), iar altul, prin Programul Național de Investiții Anghel Saligny (PNIAS).

Municipiul din Sălaj va beneficia din Programul Național de Redresare și Reziliență (PNRR) de 235 de milioane de lei ca să concretizeze 13 proiecte.

Autoritățile locale au parafat o tranșă de contracte de finanțare de 15,5 milioane de euro, care se va concretiza prin cinci proiecte: patru prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR), iar altul, prin Programul Național de Investiții Anghel Saligny (PNIAS).

”Este o sumă importantă care va fi folosită pentru dezvoltarea municipiului nostru, pentru realizarea unor proiecte ce răspund nevoilor comunității noastre”, a transmis primarul Ionel Ciunt.

Cel mai mare contract semnat se referă la achiziția de 20 de autobuze electrice pentru serviciul public de transport local în zona periurbană a municipiului, etapa a doua. Valoarea proiectului este de 56,9 milioane de lei. Un alt contract semnat vizează achiziția de sisteme de monitorizare și de tehnologia informației, de 6,2 milioane de lei, din care cheltuieli eligibile de 5.7 milioane.

Sistemele ITS sunt pentru transport public pentru monitorizarea  flotei, e-Ticketing, informarea călătorilor, monitorizare video a călătorilor, prioritizarea transportului public, gestionarea spațiilor de parcare publice, managementul traficului (actualizare și completare subsistem de monitorizare).

Sistemele IT&C se referă la monitorizare și siguranța spațiului public prin camere de supraveghere pentru creșterea siguranței publice și ordinii publice în diferite locații (parcuri, puncte de colectare deșeuri, zone aglomerate, zone cu risc criminogen), mobilier urban inteligent (panouri  electronice de informare a cetățenilor).

Construirea de locuințe nZeb (cu emisii de carbon aproape zero, n. red.) pentru tineri, pe str. Cetății, este un proiect de 5,1 milioane lei. Acesta presupune construirea a două module a câte 6 apartamente cu consum redus de energie.

Amenajarea de piste de biciclete pe traseul cursurilor de apă de pe străzile Pietriș și Sărmaș va costa 2,9 milioane de lei. Contractul de finanțare de 5,4 milioane lei semnat prin PNIAS vizează lucrări tehnico-edilitare pentru blocuri ale Agenției Naționale a Locuinței, din cartierul Dumbrava Nord (rețele de distribuție a apei și canalizare, stație de pompare pentru canalizare menajeră, canalizare pluvială).

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior
CFRAP a salutat inițiativa ministrului Petre Daea de a ridica problema importurilor de produse agricole ucrainene care afectează piața UE și, în special pe cea din România, în cadrul Consiliului Miniștrilor Agriculturii. 

Fermierii români vor compensări pentru pierderile cauzate de importurile ucrainene

Articolul următor
Şedinţa s-a concentrat asupra provocărilor din 2023 pentru aeroporturile membre ale ACI, dar şi pentru restul ecosistemului de aviaţie civilă.

Directorul Aeroportului Cluj, la sfat cu diriguitorii aviației europene

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share