Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

O nouă pistă de pumptrack la Oradea

O nouă pistă pumptrack pentru biciclete, skateboard-uri, role şi trotinete, a fost recepționată zilele trecute. Este a doua pistă amenajată de către municipalitate și se află în parcul Salca II.

Demarate la începutul lunii octombrie, lucrările la pista de pumptrack din parcul Salca II au fost recepționate săptămâna trecută. Suprafața totală a pistei este de aproximativ 1.194 mp, iar lungimea ei de 305 m. Lucrările au început cu decopertarea suprafeței, după care s-a continuat cu montarea pietrei sparte de diferite dimensiuni, astfel încât s-au realizat gâlmele (denivelările). La final s-a așternut stratul de asfalt și s-au realizat marcajele.

„Pentru o mai bună integrare în spațiul verde și o imagine coerentă a parcului s-a optat pentru varianta construirii pistei de pumptrack din materiale naturale compactate manual și finisarea zonei de rulare cu asfalt, care oferă o bună aderență”, a precizat viceprimarul Marcel Dragoș.

Lucrările au fost executate de S.C Drumuri Bihor. Prima pistă de acest fel a fost amenajată pe strada Sovata – zona Crișului Repede, către centură. Pistele de pumptrack sunt piste cu suprafețe și forme speciale, având denivelări și curbe antrenante, care pot fi parcurse cu bicicleta, trotineta, skateboard-ul, longboard-uri sau role. Amenajarea acestor amplasamente a fost propusă în vederea valorificării unor spații neutilizate până în acest moment, care prin amenajare și funcționalizare pot canaliza dezvoltarea arealelor mai ample în care se află, aceste piste având impact mai ales în rândul tinerilor.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Timișoara primește 43 de milioane de lei prin Anghel Saligny pentru cel mai mare pasaj subteran al orașului

Articolul următor

Timișoara și Timișul primesc bani pentru colectarea de deșeuri, prin 100 de insule inteligente și zece centre de colectare selectivă de mari dimensiuni

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share