Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Parteneriat universitar Cluj – Sibiu. Rectorul UBB: “E o logică de tip win-win”

Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca - UBB și Universitatea Lucian Blaga din Sibiu - ULBS (foto) au semnat un parteneriat academic strategic care va cuprinde acțiuni comune concrete în zona educațională, de cercetare-dezvoltare-inovare și în relația cu societatea.

Cea mai mare universitate din România a confirmat parteneriatul cu instituția sibiană de învățământ superior.

Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca – UBB și Universitatea Lucian Blaga din Sibiu – ULBS (foto) au semnat un parteneriat academic strategic care va cuprinde acțiuni comune concrete în zona educațională, de cercetare-dezvoltare-inovare și în relația cu societatea.

„Legătura dintre UBB și ULBS este una specială. Istoric, Sibiul a fost loc de refugiu pentru universitatea noastră în vremuri complicate (1940-1945). UBB a pus apoi umărul când a fost nevoie de dezvoltarea unei universități în Sibiu.

ULBS este acum o universitate de referință în țară, cu un profil internațional vizibil (la o oră și 30 de minute pe autostrada care ne leagă direct). Astfel încât mă bucur să avem acest parteneriat, gândit ca o concentrare de resurse academice prin cooperare și coordonare strategice, într-o logică win-win.

Noi suntem foarte atenți atunci când stabilim nu doar parteneriate, ci parteneriate strategice, iar trecutul și prezentul justifică o astfel de relație cu ULBS”, afirmă rectorul UBB, Daniel David.

„Parteneriatul cu UBB reprezintă o nouă oportunitate pentru afirmarea ULBS la nivel național. Implementarea de proiecte comune, îmbunătățirea calității învățământului universitar românesc, cercetarea-dezvoltarea-inovarea reprezintă conceptele cheie care definesc. În jurul lor este construit parteneriatul strategic semnat de instituțiile noastre.

Baza oricărei dezvoltări instituționale o reprezintă colaborarea. Acest acord strategic are rolul de a sprijini, prin viitoarele acțiuni comune puse în operă de ULBS și UBB. Acestea sunt creșterea calității învățământului și a cercetării în cele două universități, dar și o mai bună calibrare a relației cu comunitățile din care universitățile sunt parte integrantă”, a spus rectorul ULBS, Sorin Radu.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Magazinul Carrefour din Mureș Mall închis de Protecția Consumatorilor!

Articolul următor
Diriguitorul autostrăzilor din România a făcut demersurile pentru noua licitație la șoseaua de mare viteză care va străpunge Munții Meseș.

Autostrada cu tunelul Meseș, scoasă din nou la licitație

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share