Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Parteneriat universitar Cluj – Sibiu. Rectorul UBB: “E o logică de tip win-win”

Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca - UBB și Universitatea Lucian Blaga din Sibiu - ULBS (foto) au semnat un parteneriat academic strategic care va cuprinde acțiuni comune concrete în zona educațională, de cercetare-dezvoltare-inovare și în relația cu societatea.

Cea mai mare universitate din România a confirmat parteneriatul cu instituția sibiană de învățământ superior.

Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca – UBB și Universitatea Lucian Blaga din Sibiu – ULBS (foto) au semnat un parteneriat academic strategic care va cuprinde acțiuni comune concrete în zona educațională, de cercetare-dezvoltare-inovare și în relația cu societatea.

„Legătura dintre UBB și ULBS este una specială. Istoric, Sibiul a fost loc de refugiu pentru universitatea noastră în vremuri complicate (1940-1945). UBB a pus apoi umărul când a fost nevoie de dezvoltarea unei universități în Sibiu.

ULBS este acum o universitate de referință în țară, cu un profil internațional vizibil (la o oră și 30 de minute pe autostrada care ne leagă direct). Astfel încât mă bucur să avem acest parteneriat, gândit ca o concentrare de resurse academice prin cooperare și coordonare strategice, într-o logică win-win.

Noi suntem foarte atenți atunci când stabilim nu doar parteneriate, ci parteneriate strategice, iar trecutul și prezentul justifică o astfel de relație cu ULBS”, afirmă rectorul UBB, Daniel David.

„Parteneriatul cu UBB reprezintă o nouă oportunitate pentru afirmarea ULBS la nivel național. Implementarea de proiecte comune, îmbunătățirea calității învățământului universitar românesc, cercetarea-dezvoltarea-inovarea reprezintă conceptele cheie care definesc. În jurul lor este construit parteneriatul strategic semnat de instituțiile noastre.

Baza oricărei dezvoltări instituționale o reprezintă colaborarea. Acest acord strategic are rolul de a sprijini, prin viitoarele acțiuni comune puse în operă de ULBS și UBB. Acestea sunt creșterea calității învățământului și a cercetării în cele două universități, dar și o mai bună calibrare a relației cu comunitățile din care universitățile sunt parte integrantă”, a spus rectorul ULBS, Sorin Radu.

Total
1
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Magazinul Carrefour din Mureș Mall închis de Protecția Consumatorilor!

Articolul următor
Diriguitorul autostrăzilor din România a făcut demersurile pentru noua licitație la șoseaua de mare viteză care va străpunge Munții Meseș.

Autostrada cu tunelul Meseș, scoasă din nou la licitație

Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
1
Share