Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

UNPR solicită modificarea Componentei 6 PNRR – Producție de energie regenerabilă

Miercuri, 8 februarie 2023, o delegație a Uniunii Naționale a Patronatului Român (UNPR), condusă de vicepreședintele Comisiei Fonduri Europene UNPR, Roxana Mircea a fost primită, la sediul Ministerului Investițiilor și Proiectelor Europene (MIPE) de către, secretarul de stat – Carmen Moraru.

Agenda de discuții propusă de delegația Uniunii Naționale a Patronatului Român a cuprins următoarele puncte:

– modificarea manualului de realizare a achizițiilor publicat pe pagina web a ministerului energiei cu privire la proiectele depuse pe PNRR C6,

-prelungirea perioadei de depunere a proiectelor pe PNRR C6 – I 1 până la 31.12.2024 sau chiar iunie 2025.

Obiectivul urmărit de reprezentanții UNPR a fost acela de accelerare a procesului de evaluare și deblocare a implementării proiectelor depuse pe Componenta 6 PNRR – Producție de energie regenerabilă, vizând 800 de proiecte în iunie 2023 cu ținta 950 MW – jalon PNRR.

La discuții a mai participat și Ionuț Micu – director general în cadrul Ministerului Energiei.

Promisiuni

Ca urmare a discuțiilor purtate, reprezentanții MIPE promit că se va analiza în cel mai scurt timp posibilitatea modificării Manualului privind achizițiile în sensul de a putea modifica parametrii tehnici ai investiției, pastrând doar puterea instalata, iar în perioada următoare se va modifica și procedura de evaluare a proiectelor depuse.

Uniunea Națională a Patronatului Român, apreciază deschiderea manifestată de Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene față de reprezentanții mediului de afaceri din România, asigurând conducerea ministerului că se poate baza în continuare pe sprijinul acesteia în derularea programelor PNRR și nu numai”, a declarat Ioan Lucian, președintele UNPR.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior
Borza Internazionale del Turismo (BIT) Milano și International Mediterranean Tourism Market (IMTM) Tel Aviv sunt târgurile la care Ministerul Antreprenoriatului și Turismului (MAT) va participa în această lună.

Meșterii Maramureșului fac show la târgurile din Milano și Tel Aviv

Articolul următor

Implementarea Planului Național Strategic în Agricultură: Beneficiile pentru fermierii sibieni vor veni din agricultura ecologică

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share