Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Peste 2 milioane de euro, pentru contorizare inteligentă în județul Satu Mare

Apaserv Satu Mare S.A. a câștigat un nou proiect european, în valoare de 2,370 milioane de euro pentru continuarea procesului de digitalizare a sistemului de contorizare a consumului de apă.

În municipiul Satu Mare există în prezent aproximativ 65% contoare digitale la persoane fizice, ceea ce înseamnă că nu este necesar ca operatorul să aibă acces în gospodăriile oamenilor, ci, exact cum se întâmplă în Occident, contorul este citit de la distanță cu ajutorul unui dispozitiv electronic în fiecare lună.

Prin această metodă crește semnificativ controlul și acuratețea citirii a indexului, practic o monitorizare corectă a consumului de apă.

Continuăm dezvoltarea acestei serviciu, un proces pe care l-am demarat în 2017. Nu se va mai impune ca cetățenii să fie deranjați, sistemul generând citire rapidă și facturare exactă”, a spus Ioan Leitner, directorul general Apaserv.

Ce prevede proiectul

1. Achiziționarea a 8.592 contoare de apă rece cu citire la distanță, care vor fi utilizate pentru măsurarea consumurilor utlizatorilor serviciilor de apă pentru municipiul Satu Mare, Carei și Negrești-Oas;

2. Achizitionarea a 57 Sisteme de monitorizare debit-presiune pentru rețele de apă, care vor fi utilizate pentru zonarea și monitorizarea debitelor si presiunii în rețelele de distribuție si se vor monta in 53 de localitati din judet;

3. Achiziționarea unui Autolaborator de vizualizare canalizare, care va fi utilizat pentru desfăsurarea activității specifice de inspecție, control si monitorizare a rețelelor de canal.

La finalul proiectului, toate contoarele din municipiul Carei vor fi cu citire la distanță și toate contoarele de la blocurile din Negrești-Oaș.

Valoare proiectului este de 2.370.000,00 euro, iar termen de finalizare este 31.12.2023.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

MIPIM Awards 2023. The shortlist is out! – BEST MIXED-USE PROJECT

Articolul următor

Zootehniștii de la UNCST-BOVICOOP, schimb de experiență cu fermierii din Austria

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Citeste mai mult

Romgaz repornește forajele la Caragele

Într-un comunicat al Ministerului Energiei se anunță faptul că Romgaz repornește forajele la Caragele. Investiția va depăşi 1…
Citeste mai mult

Vine Iarmarocul la Cluj

Peste 50 de meșteșugari, artiști, creatori locali, din toată România, a căror metodă de producție este complet sustenabilă,…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share