Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Caravana de screening se va deplasa la Periş, jud. Mureş

Caravana mobilă pentru screeningul cancerului de col uterin se va deplasa în data de 16 februarie 2023, în localitatea Periş, judeţul Mureş, începând cu ora 16.00, la Grădiniţa veche, nr. 271A.

Femeile cu vârsta între 24-64 de ani sunt aşteptate să participe la screeningul cancerului de col uterin, prin testare gratuită Babeş-Papanicolaou şi HPV.

Femeile care se prezintă la caravană pentru testare sunt rugate să aibă la ele cartea de identitate.

Cancerul de col uterin provoacă drame atunci când nu este depistat la timp şi tratat. Este o boală îngrozitoare, un ucigaş lent, care, din păcate, afectează femeile tinere, cu vârsta între 35 și 55 de ani, când multe ele sunt implicate activ în cariera lor și în îngrijirea familiilor lor.

Cancerul de col uterin este una dintre puținele forme de cancer care ar putea fi prevenită aproape 100% prin depistare precoce!

“Femeile şi familiile lor trebuie să conştientizeze importanţa testării şi necesitatea de a rămâne sănătoase. Cea mai importantă măsură pentru prevenire este efectuarea testelor de screening necesare pentru a depista şi trata leziunile precanceroase înainte ca acestea să se dezvolte în cancer de col uterin. Din păcate, în România, nu doar cancerul ucide, ci şi lipsa de informare şi nivelul scăzut de conştientizare a anumitor factori de risc care influenţează probabilitatea ca o persoană să dezvolte cancer de col uterin”, a declarat Şef Lucrări Dr. Cosmina Cristina UZUN, Manager Proiect.

Cancerul de col uterin adesea NU are simptome în stadiile incipiente. Atunci când acestea apar sunt rezultatul unui cancer de col uterin avansat.

Dacă aveţi vârsta între 24 şi 64 de ani, nu aşteptaţi instalarea simptomelor, ci testaţi-vă, prin efectuarea testului Babeş Papanicoalou şi HPV.

Testarea vă poate salva viața, deoarece poate identifica cele mai timpurii semne ale cancerului de col uterin. Dacă este diagnosticat devreme, șansa de a trata cancerul de col uterin este foarte mare.

 

Proiectul „Program de prevenție, depistare precoce și tratament precoce al cancerului de col uterin, regiunea Centru” (cod SMIS 138603) este derulat de Spitalul Clinic Județean de Urgență Târgu Mureș în calitate de beneficiar, în parteneriat cu Universitatea de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie „George Emil Palade” din Târgu Mureș şi are ca obiectiv creșterea accesului la servicii accesibile, durabile și de înaltă calitate, prin organizarea de programe de sănătate si servicii orientate către prevenție, depistare precoce (screening) diagnostic și tratament precoce al cancerului de col uterin.

 

 

 

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior
Licitația de Artă Postmodernă și Contemporană organizată de Casa de Licitații A10 by Artmark este un moment oportun pentru colecționari sau investitori să intre în posesia unor importante opere semnate de artiști români contemporani renumiți sau în ascensiune. 

Un tablou de Ghenie, vârful licitației Artmark

Articolul următor
Datele obținute sunt esențiale pentru finalizarea studiului de fezabilitate, urmând să scoatem la licitație lucrările de execuție la CMBM.

Au început studiile geotehnice pentru Centura Baia Mare

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share