Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Au început studiile geotehnice pentru Centura Baia Mare

Datele obținute sunt esențiale pentru finalizarea studiului de fezabilitate, urmând să scoatem la licitație lucrările de execuție la CMBM.

În aceste zile, pe traseul viitoarei Centuri Metropolitane Baia Mare (CMBM) se efectuează lucrări de foraje și investigații geotehnice, care vor fi finalizate în martie 2023.

“Datele obținute sunt esențiale pentru finalizarea studiului de fezabilitate, urmând să scoatem la licitație lucrările de execuție la CMBM.  Proiect foarte important pentru Baia Mare și Maramureș, varianta de ocolire va avea 31,91 km. Va trece prin următoarele comune și orașe Cicârlău – Tăuții Măgherăuș – Recea – Groși – Baia Mare – Baia Sprie”, a spus șeful județului, Ionel Bogdan.

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a aprobat proiectul CMBM. Finanțarea necesară pentru realizarea acestui proiect urmează să fie asigurată din fonduri europene, prin Programul Operațional Transport. Proiectul era estimat la 250 de milioane de euro, iar termenul de finalizare, în 2025.

Pe 20 km, centura va avea două benzi pe sens, de la Bușag până la Drumul Național 18B (zona Groși). Traseul variantei ocolitoare va începe din DN 1C Baia Mare până în DN 18 Baia Sprie. Viteza de proiectare a centurii este încadrată între 80 și 100 km/h.

Astfel, se creează un drum de mare viteză menit să decongestioneze traficul rutier. CMBM este prevăzută cu două benzi până la târgul auto și cu o bandă în zonele cu trafic mai puțin aglomerat. Pentru asigurarea realizării proiectului a fost semnat un acord între județul Maramureș și CNAIR.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Caravana de screening se va deplasa la Periş, jud. Mureş

Articolul următor
În România, trebuie, mai întâi, să digitalizăm spitalele, să renunțăm la foaie și pix; abia apoi putem vorbi de inovație: interesul investițional din partea furnizorilor de servicii de healthcare din România e foarte redus, la fel ca și complexitatea eventualelor proiecte.

Oves Enterprise își va mări productivitatea cu 50%

Citește și:
Populaţia rezidentă a județului Cluj, conform rezultatelor definitive ale RPL 2021, este de 679.141 persoane, în scădere cu 11.965 față de recensământul din octombrie 2011.
Citeste mai mult

Clujul a pierdut 12.000 de locuitori

Institutul Naţional de Statistică a publicat primele rezultate definitive ale Recensământului Populaţiei şi Locuinţelor (RPL), runda 2021. Populaţia…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share