Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Oves Enterprise își va mări productivitatea cu 50%

În România, trebuie, mai întâi, să digitalizăm spitalele, să renunțăm la foaie și pix; abia apoi putem vorbi de inovație: interesul investițional din partea furnizorilor de servicii de healthcare din România e foarte redus, la fel ca și complexitatea eventualelor proiecte.

Compania de dezvoltare de software din Cluj-Napoca integrează sistemul de inteligență artificială.

Astfel, productivitatea echipei de programatori va crește cu peste 50%, estimează managementul OVES Enterprise. Tehnologia, integrată acum șase luni în companie, este folosită pentru generarea de instrucțiuni de cod din limbaj nativ și reduce timpul alocat de programatori pentru operațiunile simple, repetitive.

„Timpul alocat pentru crearea de cod boilerplate (cod standard, repetitiv, pentru realizarea de funcționalități necesare minore) este diminuat prin sugestiile oferite de noua tehnologie în timp real. Sarcinile repetitive sunt realizate cu 85% mai rapid, ceea ce ne permite să reducem atât timpii, cât și costurile dezvoltării.

Cele mai mari consumatoare de timp sunt cele de front-end, unde programatorul trebuie să scrie cod și să verifice vizual compatibilitatea pe mai multe device-uri. În asemenea situații, codul generat tinde să fie perfect sau aproape perfect. Velocitatea se observă cel mai mult în rândul programatorilor cu mai puțină experiență”, a spus Mihai Filip, CEO al OVES Enterprise.

Vor să reducă pirateria și contrafacerile

În privința administrării conținutului, OVES a integrat recent modelul Ada, dezvoltat tot de compania OpenAI, cel mai rapid și optimizat model pentru preprocesarea textului în vederea corectării automate a eventualelor greșeli gramaticale și identificarea conținutului care face trimitere la ură, hărțuire, violență, suicid, spam, pedofilie, înșelăciune, piraterie.

OVES folosește capabilitățile de generare digitale pentru reducerea de costuri și evitarea conflictelor privind proprietatea intelectuală. O astfel de soluție este utilizată în folosirea și generarea de imagini pentru pagini web sau prototipuri de produse / soluții. Căutarea unei imagini potrivite este un proces anevoios și, în plus, multe imagini (asset-uri) nu sunt gratuite, au copyright și necesită licențiere.

„Utilizarea tehnologiilor bazate pe AI în zona de content ne inspiră să dezvoltăm noi soluții. Avem în curs un proiect pilot în care antrenăm un model de preprocesare a conținutului și de identificare a încălcărilor privind acordul comercial de combatere a contrafacerii. Este vorba de o soluție SaaS, pentru care avem deja un prim client”, spune Filip.

OVES Enterprise, cu afaceri de 6 milioane de euro în 2022, păstrează ritmul de creștere și în 2023 și estimează dublarea afacerilor, în acest an, pe fondul numărului mai mare de proiecte din industriile financiară și de apărare. Compania are 200 de angajați și colaboratori și birouri în România, Germania, Emiratele Arabe Unite, Marea Britanie și SUA.

Asociații săi sunt Mihai (95%) și Mariana (5%) Filip. Principalii competitori din Cluj, în domeniul activități ale portalurilor web, sunt Unde Lucrăm, Company Data, DEE Imo Complet și Crescient Technologies.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior
Datele obținute sunt esențiale pentru finalizarea studiului de fezabilitate, urmând să scoatem la licitație lucrările de execuție la CMBM.

Au început studiile geotehnice pentru Centura Baia Mare

Articolul următor

Educația, ca obiectiv esențial: Învățământul dual, rampa de lansare a tinerilor pe piața muncii

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share