Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Linnify a făcut o aplicație pro-bono pentru Cluj-Napoca

Aplicația realizată de Linnify și APA, include o hartă cu toate defibrilatoarele automate externe din Cluj-Napoca (publice și private) pentru a facilita accesul la ele în cazuri de urgență.

Compania informatică din Cluj și Academia de Prim Ajutor (APA) au dezvoltat HelpMe, o aplicație pentru telefoane mobile.

Aplicația realizată de Linnify și APA, include o hartă cu toate defibrilatoarele automate externe din Cluj-Napoca (publice și private) pentru a facilita accesul la ele în cazuri de urgență.

Primăria Cluj-Napoca (PCN) și Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) Cluj au instalat cinci defibrilatoare cu acces public în zone intens circulate din oraș: Bazele Sportive La Terenuri și Gheorgheni, Sala Polivalentă, Cinematografele Dacia – cartierul Mănăștur și Mărăști.

Proiectul a fost implementat în urma procesului bugetare participativă. Pe lângă cele cinci defibrilatoare amplasate de PCN, mai există astfel de aparate la Rectoratul și Centrul de Abilități Practice ale Universității de Medicină și Farmacie, Clinica Stomestet, Aeroportul Internațional Cluj.

Defibrilatoarele automate externe sunt o modalitate ușoară și sigură prin care persoanele fără pregătire medicală pot interveni în cazul în care asistă la un caz de stop cardio-respirator, având astfel posibilitatea de a scurta considerabil timpul în care persoana afectată nu beneficiază de tratamentul corespunzător.

Cum funcționează HelpMe

În aplicația HelpMe, cetățenii pot adăuga o locație în care știu că exista un defibrilator extern funcțional, cu modul în care se poate ajunge la el, pentru ca utilizatorii să îl poată folosi într-o situație de urgență. După fiecare nouă adăugare, locațiile defibrilatoarele sunt verificate de către APA pentru a asigura veridicitatea informațiilor și siguranța posibililor utilizatori.

Obiectivul întregii inițiative este de a crește nivelul de conștientizare și înțelegere în oferirea de măsuri de prim-ajutor și localizarea mai rapidă a defibrilatoarelor din municipiu ce necesită folosire în situațiile de urgență. Aplicația oferă și un chestionar gratuit menit să măsoare gradul de cunoaștere a măsurilor de prim ajutor de către fiecare utilizator.

Măsurile de prim-ajutor, disponibile și offline

Obiectivul HelpMe este de a oferi gratuit informații esențiale în situațiile de urgență, pentru a facilita accesul. Aplicația oferă informații, pe lângă cazurile de stop cardio-respirator, despre situații precum înecul cu mâncare, șocul anafilactic, sângerări periculoase. Măsurile de prim-ajutor sunt disponibile și în modul offline. Semnalul sau conexiunea la internet nu sunt necesare pentru a avea acces la ele în caz de nevoie.

Dezvoltarea aplicației a fost realizată de către Linnify împreună cu APA în cadrul unui hackathon. Aplicația este disponibilă în App Store și Google Play. APA este un proiect dezvoltat de tineri medici, pasionați, cu experiență în domeniul de urgență care oferă cursuri de prim ajutor inedite, practice, bazate pe întâmplări personale, situații reale și soluții la acestea.

Linnify este o companie care ajută persoanele care vor să inoveze să dezvolte produse digitale scalabile și de success în sănătate, wellbeing, educație și sustenabilitate. Viziunea sa este de a transforma idei autentice în produse digitale care schimbă modul în care experimentăm viața de zi cu zi.

Linnify și Nutriento sunt principalele proiecte demarate de către întreprinzătorul clujean Cătălin Briciu folosindu-se de experiența sa de pe piața americană. El a contribuit la dezvoltarea mai multor startup-uri inovatoare, care promovează un stil de viață sănătos sau dezvoltă produse digitale de succes cu ajutorul unei echipe tech de top.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

20 de oferte pentru construirea platformelor de deșeuri din județul Bihor

Articolul următor

Capitalul uman și parteneriatele pentru dezvoltare durabilă

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Citeste mai mult

Vine Iarmarocul la Cluj

Peste 50 de meșteșugari, artiști, creatori locali, din toată România, a căror metodă de producție este complet sustenabilă,…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share