Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Pălinca de Bădăcin, medaliată cu aur în Europa

Producătorul Valentin Vălcăuan a participat la concursul internațional de distilate Quintessence, din Ungaria, de unde s-a întors cu medalii de aur, argint, bronz și un titlu de „Campion absolut”

Mai multe medalii au obținut distilatele din fructe fabricate în satul din Sălaj.

Producătorul Valentin Vălcăuan a participat la concursul internațional de distilate Quintessence, din Ungaria, de unde s-a întors cu medalii de aur, argint, bronz și un titlu de „Campion absolut”, potrivit Reporter Pur și Simplu.

Pălincile de prune, gutui și mere au obținut medalia de aur. Pălinca de prune Top Taste și cea de piersici au primit medalia de argint, iar medalie de bronz – pălinca de prune baricată, cireșe și prune clară. Cea de mere a avut o dublă apreciere, obținând titlul de „Campion absolut”.

Concursul anual Quintessence al producătorilor de pălincă din Europa este o competiție recunoscută la nivel internațional, poziționând distilatele pe un înalt piedestal al calității și a rafinamentului. Pălinca de Bădăcin a participat și la edițiile din anii anteriori a Quintessence fiind remarcată pentru echilibrul perfect între tăria distilatului cu gustul fructelor, prezența vitaminelor și rafinamentul aromelor.

Pălinca de Bădăcin, de producție bio, este o licoare aromată cu tărie din piersică, prune, cireșe, gutui, pere sau caise, produsă după modelele străvechi prin care se obține o băutură de foarte bună calitate, aromată și catifelată. Este considerată un medicament natural, datorită nutrienților și vitaminelor pe care producătorul sălăjean reușește să le obțină în varianta cea mai pură.

De pildă, în distilatul de prune s-au păstrat vitaminele A, B, C, D1 și D2. “Consumarea în cantități moderate a produsului Pălinca de Bădăcin poate avea efect terapeutic în ameliorarea anumitor probleme de sănătate”, susține producătorul local. Produsele sale sunt comercializate la punctul de lucru din sat, aflat în comuna Pericei, sau prin magazinul său din mediul virtual.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Aeroportul ”Transilvania” modernizat de Strabag și ARL Cluj

Articolul următor

Finanțările Industry 4.0, prezentate la ABC Incubator

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share