Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Arhitecții stagiari s-au documentat pe șantierul Bibliotecii Centrale Universitare

Prima vizită din acest an a fost programată în cadrul programului de pregătire continuă a tinerilor specializați în domeniu.

Vizita la Biblioteca Centrală Universitară (BCU) Lucian Blaga a fost organizată de Ordinul Arhitecților din România – Filiala Transilvania (OAR-T). Coordonatori au fost arhitecții Dan Domșa – responsabil stagiu OAR-T și Cosmin Morărescu – responsabil privind implementarea proiectului de conformare nZEB (clădiri cu emisii de carbon aproape de zero, n. red.) a imobilului proiectat.

Cei doi specialiști le-au au prezentat arhitecților stagiari șantierul corpului nou de depozit cu acces liber la raft, din cadrul extinderii BCU. “Vizitele în șantier sunt un pas important în dezvoltarea profesională a arhitecților stagiari, prin acumularea de cunoștințe și experiență practică”, potrivit conducerii OAR-T.

Extinderea BCU a făcut obiectul unui concurs internațional de proiecte organizat în 2010, în colaborare cu OAR. Imobilul în curs de execuție este construit după proiectul arhitectului Lucian Pârvulescu.

În 2019, Guvernul a aprobat suplimentarea cu 4 milioane de lei a fondurilor necesare pentru construirea unui corp nou al BCU. Suma necesară pentru această etapă a investiției era de 10 milioane de lei, din care, pentru 2020 erau prevăzuți, inițial, doar 2 milioane, insuficient pentru ca antreprenorul să continue lucrările.

Bani cu țârâita din capitală

Construcţia nouă a BCU, de trei milioane de euro, va asigura spaţii pentru extinderea depozitelor de carte în varianta bibliotecilor deschise, soluţie utilizată aproape exclusiv la conformarea bibliotecilor contemporane. Noua clădire este ridicată pe un teren de 1.200 mp şi va include o sală de conferinţe, ateliere de multiplicare, legătorie şi digitizare, dar şi un parking.

BCU este una dintre cele mai vechi și mai importante biblioteci universitare din România. Biblioteca din Cluj-Napoca este cea mai mare din Transilvania. Având un profil enciclopedic, cultural şi ştiinţific datorită colecţiilor sale speciale, şi dreptului de depozit legal, BCU are şi un caracter muzeal.

Aceasta este o bibliotecă de drept public, cu personalitate juridică, subordonată şi finanţată de Ministerul Educaţiei, Cercetării şi Inovării. Prin tradiţie şi valoarea colecţiilor din patrimoniul universal pe care le deţine, amploarea activităţilor şi serviciilor oferite, BCU este o instituţie de importanţă naţională.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior
Delta Engineering Automation (DEA) face parte dintr-un grup de companii specializate în proiectarea și producția de mașini și echipamente industriale pentru automatizarea în industria de suflare.

Delta Engineering Automation, strategie anuală în patru puncte

Articolul următor
Pe șantierul de la Colegiul Național Liviu Rebreanu Bistrița (CNLR) e forfotă mare pentru ca elevii și profesorii să se întoarcă la cursuri cât mai repede, într-o clădire complet nouă, în care istoria va dăinui peste ani și ani.

Cum lucrează MIS Grup la Colegiul Rebreanu

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share