Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Un student la Cluj vinde oul de struț emu cu 150 de lei

Fermierul școlit la Cluj-Napoca administrează o afacere cu păsări și animale exotice în județul Arad.

În ferma sa din localitatea Ineu, Denis Caba creşte 700 de păsări exotice sau de casă, care îi asigură o producţie generoasă de ouă pe care le trimite peste tot prin lume, potrivit Observator News. De la papagali, struţi sau păuni, ferma e plină de păsări neaşteptate pentru ţara noastră. Tânărul fermier are doar 19 ani, dar a reuşit deja să îşi transforme pasiunea într-o afacere.

“E o pasiune comună, o moşteneşte de la mine. De mic a iubit animalele, a crescut cu ele, le-a îndrăgit. Ne bucurăm că merge pe drumul ăsta”, spune tatăl său, Mihai Caba. Fiul este student al Universităţii de Științe Agricole și Medicină Veterinară (USAMV), ştie exact cum să îşi îngrijească păsările. Printre exemplarele cu care se mândreşte sunt struţii emu. Pe timp de iarnă, păsările ajung să facă până la 25 de ouă.

“Ouăle de emu ajung la 600-700 de grame, echivalentul a 15-20 de gaină. La începutul sezonului sunt la 150 lei/bucata, iar pe final de sezon, 100 de lei. Le trimitem atât în țară, cât și în afară”, a spus Caba Jr. Ouăle pe care le produce la ferma din Arad ajung până în ţări îndepărtate precum Cuba, Pakistan sau Algeria. Pe lângă papagali, prepeliţe, raţe, turturele, tânărul creşte şi unele dintre cele mai rare specii de păuni.

“Un păun poate să pornească de la 100 de euro şi poate să ajungă chiar şi al 600, 700, 1.000 de euro în funcţie de culoare. Depinde foarte mult de cum sunt crescute, dacă sunt crescute lângă om automat că vor fi mult mai blânde”, a spus studentul de la USAMV. Acesta vrea să ajungă, anul acesta, la 1.000 de exemplare de păsări, printre care măcar o pereche de lebede.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior
TAZ.ro se axează pe activități globale în sfera serviciilor cloud și datacenter, suport și mentenanță IT, dar și retail hardware și software.

Grupul TAZ.ro și-a dublat afacerile anuale

Articolul următor
Delta Engineering Automation (DEA) face parte dintr-un grup de companii specializate în proiectarea și producția de mașini și echipamente industriale pentru automatizarea în industria de suflare.

Delta Engineering Automation, strategie anuală în patru puncte

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share