Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

A început proiectul de regenerare a centrului Șimleului

Am stabilit detaliile atât cu echipa care se ocupă de lucrarea tehnică - relocarea efectivă a cablurilor, cât și cu echipa de refacere a zonei Școlii Silvania – Sinagogă.

Lucrările constau în modernizarea sistemelor de alimentare cu energie electrica, iluminat public și telecomunicații din zona centrală.

“Am stabilit detaliile atât cu echipa care se ocupă de lucrarea tehnică – relocarea efectivă a cablurilor, cât și cu echipa de refacere a zonei Școlii Silvania – Sinagogă.

Până la începutul lunii aprilie sper că totul e finalizat. Suntem pe teren pentru a ne asigura că lucrările se fac de calitate, în timp rezonabil pentru a diminua din disconfortul creat”, a precizat edilul Cristian Lazăr.

Administrația locală a propus proiecte de peste 60 de milioane de euro, majoritatea din fonduri europene. Cel mai mare proiect programat în Șimleu Silvaniei este cel de mobilitate urbană, din zona Cehei – Pustă Vale până la Unitatea Militară (11,6 km) – 16 milioane de euro.

Proiectul este pregătit pentru obținerea finanțărilor UE. Acesta cuprinde lucrări de reabilitare a străzii, piste de biciclete, trotuar, drum, iluminat public, mobilier urban. Astfel se va moderniza zona centrală, de la poliție până la Sinagogă / piațetă semipietonală și vom pune în valoare centrul civic.

Alte proiecte mai mari prevăd termoizolarea a 30 de blocuri de locuințe – 10 milioane de euro, reabilitarea Cetății Bathory – 7 milioane; modernizarea a 30 de străzi din oraș (13 km) – 5,4 milioane; piste pentru biciclete Lidl – Mănăstirea Bic; prima creșă pe str. N. Bălcescu; amenajarea falezei râului Crasna; regenerarea cartierului Brădet – câte 5 milioane.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Marile restaurante ale Clujului se pun pe angajări

Articolul următor
În perioada 1 ianuarie – 31 decembrie 2022, la nivelul județului au fost cazați 548.418 turiști, din care 92.670 străini (16,9% din total).

Turismul din Cluj, în revenire după pandemie. Creștere de 2,1 ori

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share