Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

21 de localități sălăjene, candidate la puncte gastromice locale

Mai multe localități din județul Sălaj au fost incluse pe lista națională întocmită de Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale.

Numărul localităților sălăjene incluse pe lista satelor sau orașelor din zonele montane a crescut, potrivit Magazin Sălăjean. Cristolț, Zalha, Agrij, Almașu, Buciumi, Cizer, Creaca, Cuzăplac, Dragu, Fildu de Jos, Gârbou, Hida, Lozna, Plopiș, Poiana Blenchii, Românași, Sâg, Șimișna, Treznea, Valcău de Jos și Zalău se află pe lista zonelor montane din România.

Ele pot beneficia de o serie de finanțări importante în dezvoltarea turismului sau agriculturii, a anunțat directorul Direcției pentru Agricultură și Dezvoltare Rurală Sălaj, Silviu Pop. Sălăjenii din aceste localități pot accesa programe care vizează inclusiv înființarea unor puncte gastronomice locale.

Acestea sunt obiective reprezentate de bucătăriile particulare, din incinta locuințelor din mediul rural, care oferă produse și preparate alimentare, unde se prepară alimente după rețete culinare specifice zonei, ce sunt servite direct către consumatorul final, pentru un număr maxim de 12 persoane.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

THR scoate la închiriere șapte hoteluri la Marea Neagră

Articolul următor
Agenția de Dezvoltare Regională Nord-Vest (ADRNV), autoritate de management pentru Programul Regional Nord-Vest 2021-2027 (PRNV), a lansat patru ghiduri ale solicitantului în consultare publică.

Patru ghiduri ale solicitantului, lansate în Regiunea Nord-Vest

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share