Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Prima centrală fotovoltaică Photon Energy de la Șiria, conectată la rețea

Photon Energy a finalizat şi a conectat la reţea prima centrală fotovoltaică din România cu o capacitate de generare de 5,7 MWp, lângă Şiria, producţia totală anuală fiind estimată la circa 8,7 GWh.

Energia electrică generată de centrală va fi vândută pe piaţa de energie pe bază de comerciant, fără niciun sprijin sau acord de achiziţie a energiei cu un furnizor de energie. Compania se aşteaptă ca centrala să genereze venituri de 1,4 milioane euro pe baza preţurilor anticipate curente pentru sarcina de bază a energiei electrice din România în următoarele 12 luni.

„Suntem foarte bucuroşi să punem în funcţiune prima noastră centrală electrică din România, una dintre pieţele noastre cheie din ECE, susţinând creşterea unui flux recurent de venituri din generarea de energie electrică curată. Centrala marchează un alt pas important în eforturile noastre de a creşte portofoliul nostru IPP, reprezentând în acelaşi timp o adevărată piatră de hotar pentru Photon Energy pe piaţa de energie regenerabilă din România, unde intenţionăm să punem în funcţiune o capacitate suplimentară de aproximativ 26 MWp, extinzând portofoliul nostru IPP la peste 120 MWp în următoarele luni“, a declarat Georg Hotar, CEO al Photon Energy Group.

Centrala de la Șiria

Situată în apropiere de Şiria, în judeţul Arad, centrala electrică se întinde pe 9,3 hectare de teren nedezvoltat şi este dotată cu aproximativ 10.600 de panouri solare. Centrala este deţinută şi operată de Siria Solar S.R.L., o companie cu destinaţie specială deţinută în totalitate de Photon Energy Group.

Portofoliul IPP al Companiei include acum 89 de centrale solare, cu o capacitate de generare combinată de 97,6 MWp. În prezent, o capacitate totală de peste 80 MWp vinde energie electrică curată fără subvenţii direct pe piaţa de energie.

Compania dezvoltă în prezent proiecte solare fotovoltaice la scară de utilitate cu o capacitate combinată de peste 912 MWp în Australia şi pe pieţele sale cheie din ECE, inclusiv peste 220 MWp în România, dintre care o capacitate de 25,8 MWp urmează să fie pusă în funcţiune în lunile următoare. Celelalte proiecte româneşti aflate în curs de dezvoltare sunt de aşteptat să fie construite şi puse în funcţiune în 2023 şi 2024.

Photon Energy Group furnizează energie din sursă solară şi soluţii de apă curată la nivel mondial. Serviciile de energie electrică solară sunt furnizate de Photon Energy. Încă de la înfiinţarea sa în 2008, Photon Energy a construit şi dat în exploatare centrale electrice solare cu o capacitate combinată de peste 125 MWp şi deţine centrale electrice cu o capacitate combinată de 97,6 MWp în portofoliul său.

În prezent, dezvoltă proiecte cu o capacitate combinată de 912 MWp în Australia, Ungaria, Polonia şi România şi oferă servicii de operare şi întreţinere pentru 380 MWp la nivel mondial. Prin filiala sa Lerta deţinută integral, Grupul are licenţe de comercializare a energiei electrice în Polonia, Republica Cehă, Slovacia, Ungaria, România şi Serbia.

 

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Eveniment despre investițiile imobiliare în Dubai pe 4 și 5 Martie: Antreprenorul Răzvan Pascu și dezvoltatorul imobiliar SOBHA Dubai vin la Cluj-Napoca

Articolul următor

Zona Liberă Curtici Arad vrea să devină independentă energetic prin parcuri fotovoltaice

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Distribuție Energie Electrică România (DEER) Cluj, cel mai mare distribuitor național de profil, a organizat proiectul educativ “Școala Altfel cu Micul Energetician”, proiect care face parte din campania sa educativă.
Citeste mai mult

DEER predă energetica viitoarelor generații

3.000 de elevi din ciclul primar de învățământ învață despre energie în cadrul proiectului educativ. Distribuție Energie Electrică…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share