Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

RebelDot va angaja 100 de IT-iști. Clujul și Oradea, prioritare

RebelDot va deschide 100 de poziții noi în sediile sale din Cluj-Napoca, Oradea și Copenhaga. Anul trecut, a înființat al treilea birou în țară, sediul său principal, din Cluj, în cadrul Buftea Business Center, adaptat modului de lucru hibrid.

Dezvoltatorul de software vizează, în 2023, o creștere de 60% a numărului de angajați, de la 180 la 280.

RebelDot va deschide 100 de poziții noi în sediile sale din Cluj-Napoca, Oradea și Copenhaga. Anul trecut, a înființat al treilea birou în țară, sediul său principal, din Cluj, în cadrul Buftea Business Center, adaptat modului de lucru hibrid. Susținând nevoia de flexibilitate a angajaților, compania a creat RebelCafe, o cafenea cu circuit închis, accesibilă angajaților și invitaților acestora.

“Biroul este, în continuare, foarte important, cu toate că rolul său s-a schimbat radical în urma pandemiei. Înainte de 2020, era locul unde echipele RebelDot lucrau cel mai productiv, acum e locul creativ, unde angajații se cunosc dincolo de proiectele în care colaborează”, potrivit conducerii companiei.

În acest an, RebelDot a obținut certificarea Best Places to Work (BPW), fiind recunoscută drept unul dintre angajatorii de top din România, ce oferă înalte standarde în condițiile de muncă și cultura organizațională. BPW este un program internațional de certificare a resurselor umane (HR) care le oferă angajatorilor posibilitatea de a afla mai multe despre implicarea și satisfacția angajaților lor.

Procesul de certificare constă dintr-un audit în două părți, o evaluare extinsă a resurselor umane, menită să culeagă informații despre practicile companiei și, în sondaje individuale ale angajaților despre experiențele personale, cultura companiei, susținerea leadership-ului, politicile de resurse umane, direcțiile de urmat în dezvoltarea carierei, relațiile de echipă, compensații și beneficii.

Finanțează startup-uri autohtone

„Certificarea ne confirmă faptul că atenția pe care o acordăm angajaților, mediului de lucru, practicilor de HR, mai ales în contextul schimbărilor în lumea muncii din ultimii trei ani, este în acord cu nevoile și așteptările echipelor.

Deschiderea pe care au avut-o colegii noștri față de acest proces de certificare ne-a ajutat să le cunoaștem și mai bine dorințele, să clasificăm lucrurile care funcționează, dar și să le aflăm pe acelea care pot fi îmbunătățite”, a declarat Iulia Pop, Chief People Officer la RebelDot.

Compania este profilată pe dezvoltarea de aplicații web și mobile. Aceasta a lansat recent Rebel Ventures, mecanism de investiții pentru susținerea industriei tech autohtone prin investiții în startup-uri care vin cu soluții la problemele de zi cu zi în zone precum sănătate, energie verde, fintech și blockchain.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior
Am aprobat planul urbanistic zonal pentru zona autogării din cartierul G. Lazăr.

Minimall în Șimleu: Profi, Pepco, Sinsay

Articolul următor
În 1 martie a avut loc depunerea ofertelor pentru procedura de atribuire a contractului de proiectare și execuție pentru finalizarea Autostrăzii Brașov – Târgu Mureș – Cluj – Oradea, secțiunea 3C: Suplacu de Barcău-Borș, subsecțiunea 3C2 Chiribiș - Biharia.

Bătaie mare pe Autostrada Chiribiș – Biharia. Cine vrea să o finalizeze

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share