Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Bihorul cumpără echipamente de căutare și salvare în domeniul medicinei de urgență

Consiliul Județean Bihor a lansat licitația pentru achiziționarea unor echipamente specifice de căutare, salvare, evacuare și transport a victimelor accidentelor, destinate îmbunătăţirii serviciilor de îngrijire a sănătăţii din domeniul medicinii de urgență.

Licitația este organizată în cadrul proiectului cu fonduri europene IPHEALTH – cod ems ROHU 449.

Ce se cumpără

Anunțul privind procedura de atribuire a fost postat în Sistemul Electronic de Achiziții Publice duminică, 26 februarie. Licitația este pe cinci loturi, după cum urmează:

  • Lotul I: Achiziționarea a două autovehicule de teren necesare pentru asigurarea capacității de transport, în teren, a echipelor de intervenție ale Serviciului Judedețean Salvamont Salvaspeo Bihor (SJSSBh) și evacuarea victimelor accidentelor;
  • Lotul II: Achiziționarea a două snowmobile utilitare, necesare pentru asigurarea capacității de transport, în teren, a echipelor de intervenție ale SJSSBh și evacuarea victimelor accidentelor;
  • Lotul III: Achiziționarea echipamentului necesar pentru căutare și salvare în mediu acvatic;
  • Lotul IV: Achiziționarea unei autospeciale pentru pompieri și intervențiile în zona de munte sau orice alte zone cu acces dificil;
  • Lotul V: Achiziționarea accesoriilor de descarcerare necesare „Centrului de formare și pregătire în descarcerare și asistență medicală de urgență”.

Termenul pentru depunerea ofertelor este 13 aprilie 2023, iar valoarea totală estimată a proiectului se ridică la 2.020.766,5 lei, fără TVA. Finanțarea este asigurată din fonduri europene, printr-un proiect transfrontalier România – Ungaria.

Proiectul transfrontalier RO-HU 449, IPHEALTH – „Proiect integrat pentru dezvoltare durabilă în zona montană a județului Bihor, îmbunătățirea accesului și dezvoltarea serviciilor de sănătate în cazul intervențiilor medicale în situații de urgență” este finanțat din fonduri europene. Investiția este realizată de către Consiliul Județean Bihor în parteneriat cu Autoguvernarea Locală Berettyóújfalu, U.A.T. Oradea, U.A.T. Marghita, U.A.T. Salonta, U.A.T. Aleșd, U.A.T. Beiuș, Universitatea Oradea, Salvamont Bihor,  Spitalul „Gróf Tisza István” și ISU „Crișana”.

Proiectul IPHEALTH, finanțat în cadrul Programului Interreg V-A România – Ungaria 2014-2020, prin Fondul European de Dezvoltare Regională (FEDR), completat de co-finanțarea națională a celor două State Membre, România și Ungaria, are un buget total în valoare de 9 717 383,06 Euro, din care 7 987 250,81 Euro de la FEDR (Fondul European de Dezvoltare Regională).

Mai multe detalii despre proiectul IPHEALTH găsiți pe website-ul dedicat acestuia: https://iphealth.ro/.

 

 

 

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Două firme din Sibiu vor promova peste 300 de obiective turistice: proiect de peste 8 milioane de euro prin PNRR

Articolul următor

Aproape 23 de milioane de lei pentru reabilitarea termică a două școli din Arad

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share