Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Cum va arăta primul campus profesional integrat din Maramureș

Acesta urmărește înființarea Consorțiului Regional pentru Învățământ Dual (CRID) care să concretizeze cel dintâi campus profesional integrat din județ, dotat la cele mai înalte standarde.

Proiectul de 25 de milioane de euro este finanțat prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR), printre parteneri figurând companiile Aramis, Eaton și Universal Alloy.

Acesta urmărește înființarea Consorțiului Regional pentru Învățământ Dual (CRID) care să concretizeze cel dintâi campus profesional integrat din județ, dotat la cele mai înalte standarde. Scopul este dezvoltarea învățământului profesional prin creșterea numărului de domenii de calificări și de absolvenți, dar și prin asigurarea unui parcurs educațional complet pentru elevii înscriși în învățământul dual.

“Atragem fonduri de 21 milioane de euro din PNRR pentru realizarea celui mai modern campus profesional integrat din Regiunea Nord-Vest. Vom pregăti 1.000 de elevi și studenți, până în 2030, în domenii de specializare inteligentă care vor atrage investiții semnificative și vor crea locuri de muncă bine plătite pentru maramureșeni.

Valoarea proiectului este de 25 milioane euro, din care 21 milioane din fonduri europene, iar restul, din bugetul județului. Creăm spații de cazare pentru 300 elevi și studenți, oferim burse de studii, generăm infrastructură educațională cu laboratoare echipate pentru studii profesionale avansate în robotică și industrie de înaltă calificare”, a spus președintele Consiliului Județean (CJ) Maramureș, Ionel Bogdan.

Modele de inspirație: Germania, Austria și Finlanda

Campusul nou creat, care va fi gata în septembrie 2025, va fi pus la dispoziția CRID. Noul organism este constituit de CJ alături de partenerii Aramis Invest, Eaton Electro Producție și Universal Alloy Corporation Europe, Universitatea de Vest V. Goldiș, Liceul Tehnologic Transilvania, Colegiul Tehnic G. Barițiu, Liceul Tehnologic de Transporturi Auto Baia Sprie. Școala L. Blaga Fărcașa.

“Elevii și studenții maramureșeni care vor opta pentru un învățământ profesional modern, vor avea acces la infrastructură educațională la standarde de ultimă oră, urmând cursuri pe o rută completă în sistem dual, de la școală profesională, liceu și până la facultate, alături de parteneri economici. Învățământul profesional va fi organizat la standarde europene, urmărind modele de succes precum Germania, Austria și Finlanda”, potrivit conducerii forului județean din Maramureș.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior
Am cumpărat recent lângă Bucureşti un teren de peste 100.000 mp, pe autostrada spre Constanţa, la Lehliu Gară, unde vom face o fabrică.

TeraSteel își ridică o fabrică de 20 de milioane de euro

Articolul următor

Oradea Job Expo dă startul la angajări în Bihor

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share