Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Produsele tradiționale ale Clujului, expuse la Ministerul Agriculturii

Evenimentul, derulat prin intermediul Asociației Produs de Cluj (APC), se va desfășura în curtea Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR), cu acces liber.

Târgul de Primăvară „Produs românesc – Bun pentru tine, bine pentru fiecare” va avea loc în capitală, între 8 și 12 martie.

Evenimentul, derulat prin intermediul Asociației Produs de Cluj (APC), se va desfășura în curtea Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR), cu acces liber. Consiliul Județean (CJ) Cluj va acționa ca partener al MADR.

„Organizarea acestui prim târg din noul sezon este un semn de bun augur pentru 2023. Vom fi prezenți cu preparate realizate de mici întreprinzători locali, din materie primă provenită din microfermele din zonă. CJ contribuie, astfel, la dezvoltarea lanțurilor alimentare locale de aprovizionare durabile, cât și la colaborarea interregională, sprijinind astfel economia locală.

Prin târgurile sub brandul Produs de Cluj încurajăm tinerii producători, susținându-i în sensul promovării și popularizării producției proprii până la momentul în care obțin suficientă notorietate”, a spus șeful județului, Alin Tișe.

În contextul în care creșterea consumului de produse românești este o prioritate pentru MADR în promovarea produselor agroalimentare românești și pentru punerea în valoare a tradițiilor gastronomice și culinare autohtone, precum și a obiceiurilor și meșteșugurilor locale. La eveniment vor participa 30 de producători și artizani locali din Regiunile Nord-Vest și Centru ale României.

APC promovează, prin intermediul târgurilor naționale și internaționale, preparate alimentare realizate de mici întreprinzători locali, obținute din materie primă provenită din microfermele proprii și de la fermieri din zonă, punând în valoare brandurile regionale.

În cadrul târgului vor fi expuse produse atestate tradițional din categoria panificație și patiserie, respectiv pâine de casă cu cartofi, chec de casă, colac cu nucă, sau gemuri din prune, dar și produse care au dobândit mențiunea Produs Montan din categoria lactate și fructe și legume procesate.

Oferta va fi una variată, cu degustare și achiziționare de preparate din carne, lapte,  fructe și legume, dulcețuri, gemuri, sucuri, siropuri, uleiuri presate la rece, produse de patiserie, produse apicole, țuică și vin, obținute de producători prin valorificarea materiei prime locale.

Specificul zonei Ardealului va fi oferit de meșterii artizani din APC care expun costume populare, sculpturi în lemn, pielărie sau sticlă, precum și renumitele păpuși artizanale, îmbrăcate în port tradițional românesc. Vizitatorii vor putea lua parte la spectacole și recitaluri folclorice, susținute de interpreți renumiți.

Cei prezenți sunt așteptați să aleagă florile primăverii de la florarii români. Târgul de Primăvară este organizat de CJ Cluj cu suportul MADR, având ca partener principal Tetarom Cluj, iar ca parteneri, Școala Populară de Arte ,Tudor Jarda Cluj, Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale, Compania de Apă Someș și Centrul AgroTransilvania.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior
CAS a predat constructorului amplasamentul celor 100 de străzi și tronsoane de străzi pe care vor începe lucrările de reabilitare a rețelelor de apă și canalizare.

Reabilitarea canalizării se face fără săpătură la Cluj-Napoca

Articolul următor
Environment Awareness Day (EAD) a vizat creșterea conștientizării în rândul furnizorilor strategici privind problematica decarbonizării și economiei circulare.

TenarisSilcotub își instruiește furnizorii să respecte mediul

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Ne dorim să fim punctul de contact pentru toți cei care vor să facă transformarea digitală – care este un drum lung și dificil, dar și să găsim cele mai bune servicii pentru a facilita acest proces”, a rezumat coordonatorul The European Digital Innovation Hub in Transilvania (TEDIHT), Bianca Muntean, manager al Transilvania IT Cluster (TITC).
Citeste mai mult

“Bursa digitală” a Clujului

Mai multe entități și furnizori IT&C și-au pus în gând să ridice nivelul de digitalizare a IMM-urilor din…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share