Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Reabilitarea canalizării se face fără săpătură la Cluj-Napoca

CAS a predat constructorului amplasamentul celor 100 de străzi și tronsoane de străzi pe care vor începe lucrările de reabilitare a rețelelor de apă și canalizare.

Investiția Companiei de Apă Someș (CAS) Cluj-Napoca vizează 100 de străzi din reședința de județ.

CAS a predat constructorului amplasamentul celor 100 de străzi și tronsoane de străzi pe care vor începe lucrările de reabilitare a rețelelor de apă și canalizare. „De săptămâna viitoare constructorul va începe execuția. Prima stradă pe care se va intra este Dragalina, situată în zona centrală, unde Primăria Cluj-Napoca are în plină derulare un proiect de modernizare și sistematizare a infrastructurii rutiere și pietonale.

Pentru a reduce la minim disconfortul creat cetățenilor și participanților la trafic, vom încerca să prioritizăm străzile aflate în șantier. O mare parte a lucrărilor de reabilitare se vor realiza noninvaziv, prin tehnologii noi, fără săpături și devieri de trafic”, a menționat Alin Tișe, președintele Consiliului Județean (CJ).

Investiția de 124 milioane lei este parte a megaproiectului european finanțat prin Programul Operațional Infrastructură Mare 2014-2020 și derulat de CAS, societate sub autoritatea CJ. Cu o durată de execuție de maximum 15 luni, contractul prevede înlocuirea actualelor rețele de alimentare cu apă cu conducte din fontă ductilă și polietilenă de înaltă densitate.

Lucrările se vor derula pe 32 de străzi și tronsoane (20 km). Vor fi reabilitate, inclusiv pe interior, conducte de transport al apei de pe șapte străzi (7,5 km). Antreprenorul va reabilita și înlocui 23 km de conducte de canalizare și de racord, de pe 68 de străzi și tronsoane de străzi.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Provocările unui antreprenor independent

Articolul următor
Evenimentul, derulat prin intermediul Asociației Produs de Cluj (APC), se va desfășura în curtea Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR), cu acces liber.

Produsele tradiționale ale Clujului, expuse la Ministerul Agriculturii

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share