Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

O nouă centrală electrică fotovoltaică este construită în județul Sibiu: 6.800 de panouri pe 4 hectare

Omul de afaceri Nicolae Bârsan a obținut acordul de mediu pentru construcția centralei electrice fotovoltaice pe o suprafață de 42.200 mp în satul Marpod, județul Sibiu. Potrivit datelor din documentația obținută de la Mediu, centrala va fi formată din 6.804 panouri fotovoltaice de 540 W montate de 488 de trackere dispuse pe suprafața solului. Puterea instalată în curent continuu este de 3,67 MWp. Suprafața efectivă ocupată cu panouri este de 1,75 ha.

Panourile fotovoltaice urmează să fie conectate la 18 invertoare de putere maximă de 185 kW AC.

Ulterior, la faza de studiu de soluție va fi stabilită soluția de racordare în sistemul energetic național, urmând să fie obținut avizul Operatorului de Distribuție sau de Transport.

Conform orarului privind etapele de realizare a proiectului și activităților, în acest an ar urma să înceapă producția de energie electrică.

„Proiectul propus este în conformitate cu politicile UE și legislația națională și comunitară în domeniul Protecției mediului și schimbărilor climatice. Scopul principal al proiectului este captare energiei solare care nu este poluantă și nu are efecte nocive asupra atmosferei, dovedindu-se a fi o soluție foarte bună la problema energetică globală”, se arată în textul acordului de mediu obținut de compania omului de afaceri Iros Brave 21 SRL.

Compania a fost fondată de Nicolae Bârsan în anul 2021 cu obiectul de activitate comercializarea energiei electrice. La sfârșitul anului trecut Bârsan a vândut pachetul majoritar de acțiuni pe care îl deținea la dezvoltatorul WEP Technology Investment SRL danezilor de la Eurowind Energy, care au preluat dezvoltarea proiectului de parc eolian de 48 MW Pecineaga din județul Constanța.

Investiție portugheză în Sibiu: Parcul Fotovoltaic Săliște

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Stadiul lucrărilor la Pasajele Gojdu – Cetate din Oradea într-o filmare cu drona

Articolul următor

O nouă sesiune de depunere a proiectelor cu finanțare nerambursabilă la Oradea

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Ne dorim să fim punctul de contact pentru toți cei care vor să facă transformarea digitală – care este un drum lung și dificil, dar și să găsim cele mai bune servicii pentru a facilita acest proces”, a rezumat coordonatorul The European Digital Innovation Hub in Transilvania (TEDIHT), Bianca Muntean, manager al Transilvania IT Cluster (TITC).
Citeste mai mult

“Bursa digitală” a Clujului

Mai multe entități și furnizori IT&C și-au pus în gând să ridice nivelul de digitalizare a IMM-urilor din…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share