Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Stadiul lucrărilor la Pasajele Gojdu – Cetate din Oradea într-o filmare cu drona

Forarea celor 2000 de piloți necesari pentru realizarea celor cinci pasaje subterane din Piața Gojdu se apropie de final, până acum fiind forați 1874.

Acesta este cel mai mare șantier din municipiul Oradea. În prezent se lucrează cu trei foreze concomitent, gradul de realizare a lucrărilor pe întreg șantierul fiind de aproximativ 40%.

Radierul de la lucrarea de artă 4 și breteaua aferentă au fost finalizate integral,  radierul de la lucrarea de artă 3 urmând să fie gata până la finalul acestei săptămâni.

Totodată, se lucrează la săpături și excavații pentru lucrările de artă 1, 2, 3, 4, iar la lucrarea de artă 5 se execută grinzile de ghidaj concomitent cu forarea piloților.

Odată cu forarea ultimilor piloți se execută lucrări de deviere a utilităților care se regăsesc pe traseul viitoarelor pasaje (canalizare menajeră, rețele de apă, canalizări pluviale existente, rețele electrice, rețele de fibră optică).

Trafic fluidizat

Prin realizarea acestor pasaje se dorește fluidizarea traficului rutier în vederea reducerii poluării și creșterii siguranței. Totodată, se are în vedere sprijinirea transportului public de persoane prin reducerea timpilor de parcurs a autobuzelor și tramvaielor și creșterea atractivității transportului public din Oradea.

Lucrările sunt efectuate în cadrul proiectului „Coridor de mobilitate urbană durabilă în Piața Emanuil Gojdu din Oradea – Etapa I”, proiect finanțat prin Programul Operațional Regional 2014 – 2020, finanțarea nerambursabilă fiind de 98% din valoarea cheltuielilor eligibile.

Executanții lucrării sunt asociere de firme Freyrom, Leko Construct, Metabet CF și Procons Group.

Valoarea contractului este de 85.317.030,33 lei fără TVA (aproximativ 17,1 mil. euro fără TVA). Lucrările vor trebui finalizate până la finalul acestui an.

Stadiul lucrărilor poate vi văzut aici:

https://www.youtube.com/watch?v=lcHd37jtIW4&ab_channel=CarmenSerban

 

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior
Andre Rieu a susținut, în perioada 28 februarie – 4 martie, cinci concerte succesive la Sala Polivalentă, toate fiind cu casa închisă, în ciuda prețurilor mari

Andre Rieu a avut încasări de 2,6 milioane de euro la Cluj

Articolul următor

O nouă centrală electrică fotovoltaică este construită în județul Sibiu: 6.800 de panouri pe 4 hectare

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share