Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Digitalizarea sănătății, în vizorul informaticienilor clujeni

Conferința “Connect the eHeatlth Community” ne-a oferit ocazia să schimbăm experiențe, să învățăm noi perspective și oportunități din ecosistemul Digital Health alături de profesioniști, experți și studenți din domeniu", a rezumat Bianca Muntean, director executiv al TITC.

Specialiștii din inginerie, informatică și business s-au întâlnit cu experții în sănătate din Cluj în scopul de a pune laolaltă aceste capacități prin intermediul Transilvania IT Cluster (TITC).

Conferința “Connect the eHeatlth Community” ne-a oferit ocazia să schimbăm experiențe, să învățăm noi perspective și oportunități din ecosistemul Digital Health alături de profesioniști, experți și studenți din domeniu”, a rezumat Bianca Muntean, director executiv al TITC. Moderatorii discuțiilor au fost Alina Forray și Răzvan Cherecheș.

Evenimentul a reunit studenți și persoane care lucrează în domeniile sănătate, afaceri, inginerie și informatică, cu un interes comun în eHealth. Discuțiile s-au axat pe perspectivele ecosistemului și local, dar și pe cea a studentului. În cadrul aceluiași eveniment a avut loc și întâlnirea lunară a grupului de lucru Digital Health.

În acest cadru s-a discutat despre oportunități de finanțare pentru eHealth, posibile parteneriate pentru proiecte cu finanțare europeană, participare la evenimente naționale și internaționale. TITC este un cluster axat pe tehnologie care reprezintă 130 de companii (startup-uri, IMM-uri și companii mari), universități și administrația publică din nord-vestul României.

Înființat în 2013 de către ARIES Transilvania, și-a propus inițial să sprijine angajații companiilor membre în procesul de dobândire de competențe tehnice și să ofere o platformă de cunoștințe și training pentru implementarea de proiecte colaborative. TITC este orchestrator principal al Transilvania Digital Innovation Hub care lucrează strategic pentru a cataliza potențialul și capacitățile regionale de digitalizare și inovare. Clusterul acționează ca furnizor de competențe, know-how, programe de inovare, sprijin pentru startup-uri și IMM-uri.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Muzeul Național Brukenthal din Sibiu cheamă designerii și graficienii la un concurs pentru o nouă identitate vizuală

Articolul următor
Compania NTT DATA Romania a găzduit, la Cluj-Napoca, reuniunea liderilor din domeniul securității cibernetice a NTT DATA Inc.

Liderii securității cibernetice din NTT DATA s-au adunat la Cluj

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share