Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Aquabis va monta 11.000 de contoare inteligente

La finalul lui 2022, Aquabis a depus documentația în vederea accesării de fonduri europene pentru finanțarea proiectului de digitalizare a infrastructurii de apă și apă uzată a operatorului regional în municipiul Bistrița – contorizare inteligentă.

Operatorul bistrițean de apă și canalizare demarează înlocuirea unor echipamente ieșite din garanție.

La finalul lui 2022, Aquabis a depus documentația în vederea accesării de fonduri europene pentru finanțarea proiectului de digitalizare a infrastructurii de apă și apă uzată a operatorului regional în municipiul Bistrița – contorizare inteligentă.

Proiectul vizează achiziția și montarea a 11.000 de contoare inteligente, dotate cu posibilitatea de citire la distanță, care au durata de viață de 15 ani. În prețul de achiziție a este inclus și soft-ul utilizat pentru citirea contoarelor.

“Compania noastră a primit răspunsul mult așteptat la cererea de finanțare aferentă acestui proiect. Solicitarea a fost admisă după verificările administrativă și de eligibilitate. Urmează etapele de semnare a contractului de finanțare și de realizare a procedurii de licitație. Data limită de implementare a proiectului este decembrie 2023 – achiziție, montaj, recepție”, potrivit conducerii Aquabis.

Contoare cu citire de la distanță

11.000 de contoare care se află la limita duratei normale de serviciu, montate în ultimii 10 ani, vor fi înlocuite cu cele achiziționate prin intermediul acestui proiect. Aquabis a expus avantajele pe care le implică montarea de apometre inteligente și indicatorii de performanță ai acestui proiect.

Printre ele se numără posibilitatea citirii indexului de la distanţă; reducerea timpului de citire și pierderilor de apă; creșterea gradului de citire a contoarelor; montarea contoarelor în orice poziţie, fără să fie influenţată precizia de măsurare; împiedicarea furturilor de apă şi intervenţiilor neautorizate; detectarea pierderilor din sistem, lipsa apei, inversarea sensului de curgere a apei.

Aquabis este o societate sub autoritatea Consiliului Judeţean Bistriţa-Năsăud şi îşi desfăşoară activitatea în șase zone: sistemele Bistriţa, Bîrgău-Colibiţa, Rodna, Năsăud, Sîngeorz-Băi și Beclean. Aceasta a înregistrat, în 2021, afaceri de 58 milioane lei și un profit net de 4,8 milioane, având 452 de salariați.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior
Sphera Franchise Group (SFG), holdingul care administrează brandul KFC pe plan local, va inaugura primele sale restaurante în cadrul unor benzinării în urma unui parteneriat cu Rompetrol.

KFC își deschide restaurante în benzinăriile de pe Autostrada 1

Articolul următor

Patru noi spații de servicii moderne deschise pe A1, Nădlac – Arad, de către CNAIR

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share