Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Desant al staff-ului BCR la Oradea

Conducerea BCR, în frunte cu președintele Sergiu Manea, s-a aflat joi, 9 martie 2023, la Oradea, unde a avut o discuție cu reprezentanții mass-media.

„Astăzi suntem în fața dumneavoastră să începem un dialog și să-l continuăm în anii care vor urma. Dialog despre viitorul vieții financiare a românilor. Și prin asta definim oameni, companii comunități”, și-a început președintele BCR discursul său.

Oradea este al cincilea oraș din această călătorie începută de conducerea BCR anul trecut.

„Pentru noi, Oradea și județul Bihor sunt foarte importante. Sunt un exemplu de bune practici nu numai pentru alte zone din România, ci și din Europa. Cred că Oradea și județul Bihor ar putea deschide o școală de fonduri europene. Vedem foarte multe investiții nu doar în infrastructură, ci și în mediu. Dincolo de modul cum arată orașul și județul, vedem preocupări absolut extraordinare, ajutate de fonduri europene, în ceea ce privește sustenabilitatea. Vedem aici exemple extraordinare pe care le-am dori scalate la nivelul întregii țări”, a subliniat șeful BCR.

Dezvoltarea educației financiare

Altă tematică a discuțiilor a fost educația financiară.

„Noi credem foarte mult în România. Modul în care am ales să ne jucăm rolul este, absolut, legat de educație. Avem o acțiune continuă. Vrem să ducem educația financiară nu numai în fiecare casă, gospodărie sau companie din România. Vrem ca această educație financiară să devină baza fiecărei decizii financiare a fiecărui om. Vom adăuga, bineînțeles, elemente: educație pentru sustenabilitate, educație digitală”,  a precizat Sergiu Manea.

Dana Dima, vicepreședintele BCR, a vorbit despre misiunea BCR  de a crește nivelul de educație financiară în România.

 „Misiunea noastră este de a transforma teoria în practică. Începând de anul trecut, am pornit în comunități un program de a face consiliere gratuită, un diagnostic financiar pentru oricare dintre clienții noștri, dar nu numai. Oricine poate să aibă un  diagnostic financiar gratuit despre bugetul familiei, despre un plan financiar al familiei pe termen mediu și lung”, a explicat Dana Dima.

Potrivit acesteia, peste 60.000 de români au apelat la acest diagnostic financiar gratuit în unitățile BCR.

Banca și-a propus să ajungă în cele mai inaccesibile locuri, la toată lumea care are nevoie de educație financiară. În acest sens, în 2022, a fost inaugurată o agenție mobilă bancară, dotată cu tehnologie de ultimă oră, care se deplasează în orașe mici, în comune și sate. În cadrul agenției mobile, românii au primit tot felul de informații financiare de care au nevoie.

Reprezentanții BCR s-au mai întâlnit cu studenții Facultății de Științe Economice de la Universitatea Oradea și cu angajații companiei de IT, Smartware.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior
Şedinţa ACI World Governing Board s-a concentrat pe acţiuni în sprijinul aeroporturilor membre şi al întregului ecosistem aviatic.

Directorul Aeroportului Cluj, la ședința de Board a ACI World

Articolul următor

Care sunt cei mai mari angajatori din Arad

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share