Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Se fac primele foraje geotehnice pe traseul tronsonului lipsă din autostrada A1 cu „tuneluri pentru urși”

Grupul de firme care a câștigat proiectul de execuție a celor zece kilometri lipsă din autostrada Lugoj – Deva realizează în aceste zile primele foraje geotehnice necesare pentru pornirea șantierului. În această perioadă are loc etapa de proiectare.

Echipele specializate lucrează cu cinci instalații de forat. Cel mai probabil aceste operațiuni de forare în vederea stabilirii calității solului în zona dintre Holdea și Margina au fost deja efectuate de firmele care ar fi trebuit să lucreze, în trecut, la această porțiune dificilă din A1. Cel puțin teoretic, aceasta având în vedere că multe dintre studiile de specialitate sunt „efectuate” din birou, fără o vizită efectivă pe teren.

în luna octombrie 2022 CNAIR a semnat contractul cu asocierea Spedition UMB – Tehnostrade– SA & PE Construct – EURO-ASFALT, pentru finalizarea lucrărilor la autostrada A1, pe sectorul amintit.

Vizată este o porțiune din Lotul 2: km 27+620 – km 56+220, Secțiunea E și finalizarea Secțiunii D. Vă reamintim că acest tronson este singurul lipsă din A1, dintre Nădlac și Sibiu, fiind unul dificil, care include și realizarea a două tuneluri de lungime semnificativă.

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, spunea în urmă cu o lună că lucrările la acest tronson ar urma să înceapă în această vară.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

CNAIR pregătește șase noi spații de servicii moderne, pe A1, în zona județului Timiș

Articolul următor

FOTOREPORTAJ. Pentagonul Excelenței, la Simpozionul de Primăvară DAFCOCHIM

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share