Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Startup-uri din toată țara la Techstars Startup Weekend Oradea

15 startup-uri din toată țara și-au prezentat ideile în weekendul trecut la Techstars Startup Weekend Oradea.

Un adevărat maraton de trei zile pentru dezvoltarea de idei inovative în domeniul tech a avut loc în perioada 10-12 martie 2023, în Cetatea Oradea a devenit. Totul în cadrul evenimentului Techstars Startup Weekend Oradea.

Pasionații de tehnologie, afaceri și domenii creative au fost invitați să își unească forțele în dezvoltarea unor idei inovative alături de mentori experimentați din țară și din străinătate pe parcursul unui maraton de 56 ore de muncă.

Oradea tot mai atractivă

„Trei zile, un adevărat tur de forță. A fost foarte fain. În prima zi au fost prezentate 15 idei. Dintre acelea s-au selectat nouă, iar în finala de duminică au rămas șase. Sunt prezente nu doar echipe din Oradea, ci și din Cluj Napoca, din Suceava, din Brașov. Evenimentul face parte dintr-o franciză internațională, care atrage lume de obicei. Din discuțiile pe care le-am avut cu mentorii, din toată țara, mi-au spus că ideile prezentate au fost mult peste media altor evenimente. Trei dintre cele mai bune idei vor fi premiate și automat vor intra și în programul nostru de incubare”, ne-a declarat David Achim, organizatorul evenimentului și director executiv al Make IT in Oradea.

GYMGEN – E, startup-ul câștigător

Din juriul evenimentului au făcut parte fondatori și oameni din IT cu experiență precum, Alin Merches, Ioana Rus, Ioana Ciobanu, Mircea Vadan, Răzvan Șuta.

Startup-urile și ideile lor câștigătoare au fost declarate: GYMGEN-E – locul I, GIGZ – locul II și SNAPSKILLS – locul III.

„Au fost 40 de persoane înscrise. A fost o surpriză pentru mine să văd persoane din toate domeniile: specializați pe Sales, pe Marketing, Business Development, IT. Am fost plăcut surprinsă că au venit persoane cu idei noi, inovative, pe care le-au gândit în acel moment. Și pornind de la acele idei au reușit să dezvolte un business plan pe care au reușit să-l prezinte în fața unui juriu. Consider că mentorii prezenți beneficiază de multă experiență ca să poată să-i îndrume și să-i coordoneze pe cei care sunt la început de drum, în atingerea obiectivelor. Este un început de drum promițător pentru Oradea. Ne dorim să creștem mediul de business și de IT cât mai mult posibil. Iar noi care am început de aici și am crescut la nivel global îi încurajăm și pe ceilalți să ne urmeze calea”, a subliniat Mălina Turcuț, CFO Prime Dash, unul dintre mentorii evenimentului.

Evenimentul desfășurat în weekend la Oradea face parte din franciză de evenimente a Techstars – unul din cele mai mari acceleratoare de afaceri din domeniul tehnologiei din lume – cu peste 7.000 de ediții organizate în peste 160 de țări și un număr total de peste 50.000 de participanți.

Make IT in Oradea pregătește ediția a III-a a Bright Labs Incubator, înscrierile putându-se face până la 31 martie.

„Scopul Maket IT in Oradea nu este doar de a atrage startup-uri din Oradea. Și la edițiile precedente 50% au fost startup-uri din alte părți”, a precizat David Achim.

Evenimentul a fost organizat de o echipa de voluntari cu sprijinul comunităților locale precum: Make IT in Oradea și Oradea Tech Hub și suportul companiilor de tehnologie locale Creatopy – Partener Platinum, Liftup Solutions, Paymo, Mobiversal și Octavic și sponsor național InnovX BCR.

 

 

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior
Institutul pentru Cercetări în Economie Circulară și Mediu Ernest Lupan (IRCEM) Cluj a intrat în rețeaua europeană NATI00NS care vizează crearea, până în 2030, de soluri sănătoase în agricultură, silvicultură, mediile urban și industrial.

Solurile Europei sunt bolnave. Clujul dă startul regenerării în România

Articolul următor
Ministerul Finanțelor (MF) a publicat cadrul obligațiunilor verzi al României, document de referință pentru emiterea acestora la nivel suveran pentru finanțarea cheltuielilor aferente proiectelor care contribuie direct la îndeplinirea obiectivelor de mediu și de dezvoltare durabilă ale României. 

Războiul turco-turc. Câștigătorul execuției metroului de Cluj a fost contestat

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share