Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Alianță Cluj – SUA pentru instruirea managerilor NTT, MOL, Kaufland și BCR

Patru mari companii își vor perfecționa managerii de top printr-un program de tip “world-class” derulat de universități din România și Statele Unite.

Universitatea Babeș-Bolyai (UBB) Cluj și University of North Carolina at Chapel Hill (UNC) desfășoară programul în parteneriat internațional de tip “executive education” intitulat Leading and Managing Innovation. În cadrul acestuia se vor organiza cinci module de pregătire profesională, conform unei tematici prestabilite și oferind, la finalul întregului program, o diplomă comună de absolvire.

Implementarea acestor programe reprezintă cea mai nouă dimensiune a ofertei educaţionale a UBB, la inițiativa Facultății de Științe Economice și Gestiunea Afacerilor (FSEGA). Noua componentă este dedicată dezvoltării continue a profesioniștilor din mediul de afaceri, cu accent pe zona de mid și senior-level executives.

Prin colaborarea cu UNC Kenan-Flagler Business School (UNC-KFBS), o instituție academică de top la nivel global, în special în MBA și „executive education”, FSEGA își propune să transpună în realitate unul dintre obiectivele sale strategice principale. Programul va oferi cursanților o experiență de dezvoltare personală și profesională inovatoare, bazată pe dovezi și pe rezultate concrete.

Formează ocupații mai complexe

„Programele de „executive education” se adresează mai ales celor care au deja experiență în anumite ocupații (implică un ansamblu de competențe generale și specifice) și urmăresc dezvoltarea, într-un termen mai scurt, a unor competențe specifice existente sau noi (uneori doar a unor cunoștințe, mai ales practice, din structura triarhică a competențelor: cunoștințe declarative-procedurale-valori), necesare ca urmare a dinamicii pieței muncii.

Astfel de programe sunt complementare celor deja tradiționale de MBA și se înscriu foarte bine și în logica nouă europeană a microcredențialelor (pregătirea unor ocupații sau competențe mai complexe prin formare modulară focalizată pe acumularea de  competențe). Organizarea lor împreună cu UNC, universitate de referință la nivel internațional, e o garanție a succesului”, susține rectorul UBB, Daniel David (foto jos).

Cursuri la Cluj și Chapel Hill

„Urmând viziunea noastră, primul program de tip „executive education” pe care îl oferim mediului de afaceri este unul co-branded între UBB și UNC, prin intermediul facultăților de specialitate, desfășurându-se în perioada 11 martie – 1 aprilie, atât la Cluj, cât și în Chapel Hill.

Acest program este susținut de către cadre didactice ale celor două universități și este dedicat managementului de top al companiilor partenere prezente în cadrul programului: NTT DATA Romania, MOL Romania, Kaufland și BCR.

Prin intermediul acestui demers, introducem în premieră în mediul academic românesc componenta de Executive Education, având caracteristicile fundamentale ale acestei forme de educație și dezvoltare profesională”, a spus decanul FSEGA, Răzvan Mustață.

De asemenea, primul program de tip “executive education” oferit mediului de afaceri de către UBB-FSEGA va fi urmat și de alte asemenea inițiative, în parteneriat cu universități „world-class” la nivel global.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

AirConnect va opera zboruri regulate între Baia Mare și București

Articolul următor
Acțiunea TeraPlast a fost inclusă de către Bursa de Valori de la Viena (BVV) în indicele ROTX EUR în urma revizuirii componenței acestuia.

TeraPlast, blue chip românesc la Bursa din Viena

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share