Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

TeraPlast, blue chip românesc la Bursa din Viena

Acțiunea TeraPlast a fost inclusă de către Bursa de Valori de la Viena (BVV) în indicele ROTX EUR în urma revizuirii componenței acestuia.

Titlurile emise de producătorul bistrițean de materiale de construcții au intrat într-o categorie superioară pe piața austriacă de capital.

Acțiunea TeraPlast a fost inclusă de către Bursa de Valori de la Viena (BVV) în indicele ROTX EUR în urma revizuirii componenței acestuia. Noua structură intră în vigoare din 20 martie. Lansat în 2005, ROTX este un indice de preț ponderat în funcție de capitalizare și compus din 15 acțiuni blue chip românești.

Acesta este tranzacționabil și utilizat ca suport pentru produse structurate și instrumente derivate standardizate. Componenta indicelui e revizuită trimestrial. “Includerea acțiunilor TeraPlast în indicele ROTX EUR este confirmarea faptului că vizibilitatea noastră crește la nivel regional, respectiv la BVV .

Ne propunem mereu să fim o companie atractivă pentru acționari și investitori, să comunicăm transparent, mai ales să traversăm cu un impact minim perioadele care ne pun la încercare. Acestea împreună cu atenția la aplicarea celor mai bune practici de guvernanță sunt piloni de baza în relația noastră cu piața de capital” a spus Alexandru Stânean, CEO al TeraPlast.

Cum ajungi la statutul de blue chip

Termenul de blue chip este o etichetă folosită pentru a desemna companiile listate de top, cele care sunt considerate cele mai solide, eficiente și stabile de pe piață. În 2021, acțiunea TeraPlast a fost inclusă în indicele CECE MID CAP al BVV, parte din familia de indici regionali CECE Extended. TeraPlast e prezentă și în indicii FTSE Russell.

Menținerea TeraPlast în indicii Small Cap și Global All Cap a fost reconfirmată la revizuirea semestrială din februarie 2023. Grupul este compus din companiile TeraPlast, TeraGlass, TeraPlast Recycling, TeraBio Pack și Somplast. Din 2008, TeraPlast este listată la Bursa de Valori București (BVB).

Acțiunile companiei sunt incluse în indicele de referință BET al BVB și, din 2021, în indicii Small Cap și Global All Cap ai FTSE Russell. În cadrul evaluării Vektor în baza a 12 criterii privind guvernanță corporativă și comunicarea cu investitorii, efectuată de către Asociația Română pentru Relația cu Investitorii, TeraPlast a obținut nota maximă (10,00), pentru al patrulea an consecutiv.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Alianță Cluj - SUA pentru instruirea managerilor NTT, MOL, Kaufland și BCR

Articolul următor
Dachim a analizat situațiile cu care se confruntă jucătorii de pe piața de tranzacționare a cerealelor. Concluzia companiei agricole din Cluj că există aspecte care vor împinge din ce în ce mai jos prețul cerealelor, în acest an.

Dachim: prețurile cerealelor vor scădea tot mai mult

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share