Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

S-a votat PUZ-ul parcului fotovoltaic de la Grăniceri, cel mai mare din Europa

Consiliul Local al Comunei Grăniceri a votat, marți, 14 martie 2023, Planul Urbanistic Zonal și Regulamentul Local de Urbanism pentru parcul fotovoltaic.

„Este un moment important pentru comunitatea noastră. În cadrul ședinței de astăzi am aprobat documentația PUZ și RLU aferente proiectului «Construire și racordare parc fotovoltaic Arad». Investiția va deschide calea spre o nouă dezvoltare a localităților prin investițiile și locurile de muncă nou create”, a declarat Petru-Claudiu Bătrânuț, primarul comunei Grăniceri.

Potrivit declarațiilor făcute de Iustin Cionca, președintele CJ Arad, într-o conferință de presă din luna noiembrie 2022, „Valoarea proiectului este de 800 de milioane de euro, iar parcul fotovoltaic din județul Arad va produce 1.044 de megawați, aproape cât reactorul nuclear de la Cernavodă sau cât centrala de la Porțile de Fier”. La apogeul său, proiectul va crea 1.000 de locuri de muncă în județul Arad și va însemna un aflux de 23.000 de containere de marfă în terminalele intermodale din județ.

Sebastian Enache, reprezentantul dezvoltatorului Monsson, declara în cadrul aceleiași conferințe de presă că lucrările la parcul fotovoltaic vor începe în vara anului 2023, urmând să fie finalizate până la sfârșitul anului 2024.

Încă două parcuri fotovoltaice

Sebastian Enache a dezvăluit că Monsson are în plan construirea a încă două parcuri fotovoltaice în județul Arad, în zona localităţilor Chişineu-Criş şi Macea, care vor avea împreună aproximativ 800 de MW. Aceste două parcuri ar urma să fie finalizate în 2026, investiţiile fiind de circa 600 milioane de euro. Cele trei proiecte din judeţul Arad dezvoltate de Monsson ar însemna investiţii totale de 1,4 miliarde de euro.

 

 

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Orădenii, chemați să-și dea cu părerea despre nivelul taxelor și impozitelor pe 2024

Articolul următor

Agricultura și horticultura încotro – masă rotundă organizată de Federația Patronilor Bihor

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share