Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Modernizarea lotului 1 din Drumul Bistriței, gata până în octombrie

Administrația județeană din Cluj a dat ordin de reluare a lucrărilor de reabilitare și modernizare a Drumurilor Județene 161G Sucutard – Chiriş – Petea – Pălatca – Vaida Cămăraş – DN 16 și 172A limită cu județul Bistrița-Năsăud – Țaga, parte a Drumului Bistriței – lot 1.

Lucrările de modernizare de pe șoselele care unesc județul Cluj de Bistrița-Năsăud vizează sectoare de 24 km.

Administrația județeană din Cluj a dat ordin de reluare a lucrărilor de reabilitare și modernizare a Drumurilor Județene 161G Sucutard – Chiriş – Petea – Pălatca – Vaida Cămăraş – DN 16, respectiv 172A limită cu județul Bistrița-Năsăud – Țaga, parte a Drumului Bistriței – lot 1. Acestea vizează două tronsoane (24 km).

Ele constau în operațiuni complexe, de mare amploare, care se vor finaliza prin așternerea de covor asfaltic în două straturi (binder şi de uzură), lucrări de marcaje și semnalizare rutieră. Sunt prevăzute reabilitarea a trei poduri și a podețelor, stații pentru transportul în comun, pe toată lungimea traseului.

„După finalizarea noii licitații, ce a trebuit organizată din cauza rezilierii contractului cu vechiul constructor, am reluat activitatea și pe acest șantier. Sunt vizate două drumuri deosebit de importante pentru această zonă a județului, atât din perspectiva oportunităților economico-sociale, cât și pentru legătura directă pe care o asigură cu Bistrița-Năsăud”, spune Alin Tișe, președintele Consiliului Județean Cluj.

Administrația județeană din Cluj a dat ordin de reluare a lucrărilor de reabilitare și modernizare a Drumurilor Județene 161G Sucutard – Chiriş – Petea – Pălatca – Vaida Cămăraş – DN 16 și 172A limită cu județul Bistrița-Năsăud – Țaga, parte a Drumului Bistriței – lot 1.

Licitație reluată, ca pe lotul 2

Valoarea lucrărilor este de 61 de milioane de lei, fără taxa pe valoarea adăugată (TVA), din care 98% este asigurată din fonduri europene și 2% din bugetul Consiliului Județean Cluj. Termenul maxim de finalizare este octombrie 2023.

Lucrările de modernizare pe acest drum județean au fost oprite ca urmare a rezilierii contractului încheiat cu asocierea Operes – Societatea Napoca din cauza nerespectării clauzelor contractuale asumate, fiind necesară organizarea unei noi licitații.

Lucrările reluate sunt parte a proiectului „Rest de executat pentru continuarea lucrărilor la obiectivul: Îmbunătățirea infrastructurii rutiere de importanță regională –traseu regional Transilvania Nord, Drumul Bistriței, prin modernizarea DJ 172A limită cu județul Bistrița-Năsăud – Țaga (DJ 109C) și DJ 161G Sucutard – Pălatca – Vaida Cămăraș – DN 16 – lot 1.

De asemenea, au fost reluate, în vederea finalizării, lucrările de reabilitare și  modernizare a DJ 161 (Drumul Național 16) – Gădălin – Bonțida – DN 1C, adică lotul 2 al Drumului Bistriței. Acestea vizează un tronson de 17 km, situat între DN 16, pe direcția Gădălin, și DN 1C, pe direcția Bonțida, fiind executate de antreprenorul FAR Foundation Rodna. Acestea au ca termen limită ianuarie 2024.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

SCJU Târgu Mureș, proiect de aproape 16 milioane lei pentru reabilitarea ambulatoriilor de specialitate

Articolul următor

Plantări de arbori pe circa 555 de hectare în Bihor în anul 2023

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share