Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Viitorii economiști ai Clujului fac strategii pentru companiile din SUA

O echipă de patru studenți ai Facultății de Științe Economice și Gestiunea Afacerilor a Universității Babeș-Bolyai (FSEGA-UBB) Cluj a câștigat concursul internațional NIBS Worldwide Case Competition.

Aceștia au câștigat competiția internațională de studii de caz organizată de Universitatea din Northern Iowa (UNI).

O echipă de patru studenți ai Facultății de Științe Economice și Gestiunea Afacerilor a Universității Babeș-Bolyai (FSEGA-UBB) Cluj a câștigat concursul internațional NIBS Worldwide Case Competition. Acesta s-a desfășurat în perioada 5-10 martie, la UNI, în orașul Cedar Falls (SUA).

În urma unei etape mondiale de calificare, 16 echipe universitare din 13 țări au ajuns în etapa finală. În SUA, echipa clujeană s-a calificat de pe locul doi în grupă, reușind să învingă, în sferturile de finală, o echipă din Olanda, iar în semifinale, una din Germania. În finala mare a competiției, echipa clujeană a concurat cu o echipă din Canada, reușind să obțină un punctaj superior și câștigând astfel concursul.

Pe parcursul competiției, echipa studenților UBB a trecut de echipele Avans University of Applied Sciences (Olanda), Budapest Business School (Ungaria), LAB University of Applied Sciences (Finlanda), Rotterdam University of Applied Sciences (Olanda), Heilbronn University (Germania), Bishop’s University (Canada).

Au trebuit să rezolve fenomene economice globale

În diferitele etape ale competiției, echipa clujeană a avut de rezolvat trei studii de caz de 4 ore, respectiv trei studii de caz de 3 ore, în doar șase zile. Probele au abordat fenomene economice internaționale. Echipele au avut sarcina de a elabora strategii de afaceri și soluții concrete la provocările unor companii ca Fortum India, Uniqlo, Indurtex, GRW South Africa, Shakti Plastics, Arcos Dorados Colombia.

Echipa FSEGA-UBB a fost formată din Sarolta Albert (finanțe și bănci, anul II), Krisztina Bokor-Toth (management, anul III), Anna Bugar (finanțe și bănci, anul II) și Kende-Ferenc Pastor (management, anul III).

Levente Szasz, Lehel Gyorfy, Bela-Gergely Racz, cadre didactice la UBB. Grupul din Cluj, a coordonat de grupul din Cluj. Echipa a fost însoțită la competiție de Miriam Nagy, director general al GTK și membru alumni al FSEGA-UBB.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Vinurile Familiei Darabont expuse într-o expoziție selectă la 67 Pall Mall Londra

Articolul următor

SCJU Târgu Mureș, proiect de aproape 16 milioane lei pentru reabilitarea ambulatoriilor de specialitate

Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share