Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Antreprenorii din Maramureș și Bistrița, pregătiți pentru cazurile de forță majoră

Camera de Comerț și Industrie Maramureș (CCIM), Camera de Comerț și Industrie Bistrița-Năsăud (CCIBN) și Camera de Comerț și Industrie a României (CCIR) pun la cale o suită de seminarii interactive care au ca tematică principală forța majoră. 

Oameni de afaceri din cele două județe vor participa la instruiri cu cel mai bun specialist în domeniu din România.

Camera de Comerț și Industrie Maramureș (CCIM), Camera de Comerț și Industrie Bistrița-Năsăud (CCIBN) și Camera de Comerț și Industrie a României (CCIR) pun la cale o suită de seminarii interactive care au ca tematică principală forța majoră.

“Pentru a oferi o imagine cât mai clară referitoare la această temă importantă, am adresat invitația celui mai bun specialist în domeniu, directorul Direcției juridice a CCIR, Elisabeta Perșinaru, în vederea promovării acestei teme și la nivel local”, a specificat Florentin Tuș, președintele CCIM.

“Așa cum este prevăzută în cadrul legal, forța majoră este clauza care poate înlătura responsabilitatea contractuală, în sensul neexecutării unei obligații asumate printr-un contract, atunci când realizarea ei este împiedicată de un eveniment extern, imprevizibil, absolut invincibil și inevitabil.

Este indicată adăugarea clauzei de forță majoră în contractele încheiate de societăți deoarece în condiții excepționale e un instrument juridic la îndemâna părților pentru a exonera de răspundere, a suspenda îndeplinirea obligațiilor, și a putea invoca încetarea contractului”, potrivit CCIM.

Seminarile pe această temă din Transilvania vor avea loc în aceeași zi, 23 martie, la Centrul de Instruire și Marketing Gheorghe Marcaș din Baia Mare, respectiv la sediul CCIBN. Tematica lor va cuprinde forța majoră – cadru legal; avizarea cazurilor de forță majoră – atribut al camerelor de comerț din România; reguli de avizare; forța majoră vs. impreviziune.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior
Consorțiul Universitaria, a decis, la sediul Universității Babeș-Bolyai (UBB), să formuleze o serie de propuneri menite să crească nivelul calității și al coerenței politicilor publice naționale în domeniul educației și al cercetării din România.

Universitarii României adoptă modelul alianțelor europene

Articolul următor
Așa arată astăzi Someșul Mic, în aval de Podul Porțelanului: după o săptămână de intervenții, angajații SGAC au finalizat lucrările de întreținere a râului.

Apele Române au demarat ecologizarea Someșului. “Râurile nu sunt tomberoane!”

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share