Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Avalanșă de proiecte pe educația agricolă la Liceul Ioan Ossian

Liceul Tehnologic Ioan Ossian (LTIO) din Șimleu Silvaniei a prezentat rezultatele activităților sale din cadrul granturilor câștigate cu sprijinul Asociației Casa Memorială Iuliu Maniu.

Unitatea de învățământ din județul Sălaj a reușit să acceseze o mulțime de finanțări din partea Romanian-American Foundation (RAF).

Liceul Tehnologic Ioan Ossian (LTIO) din Șimleu Silvaniei a prezentat rezultatele activităților sale din cadrul granturilor câștigate cu sprijinul Asociației Casa Memorială Iuliu Maniu. Programul național “Creștem prin educație agricolă” este finanțat de RAF în parteneriat cu Fundația Civitas, World Vision și Centrul Român de Politici Europene.

Cele mai multe proiecte depuse în cadrul acestui apel, din 4 noiembrie 2022,  s-au concentrat pe vizite de studiu (10), Agricultura 4.0 (10), promovare (9), stagii de practică (7). În cadrul proiectului “Pași în carieră”, în stagiul de practică au fost incluși 26 de elevi de la profilul tehnician veterinar.

Printre activitățile de la ferma didactică a LTIO și parteneri s-au numărat tratamente la suine, câini, vaci de lapte și carne, furajare, deparazitare la ovine, vaccinări, crotalizări, asistență la fătări și monte artificiale.

Elevii de la LTIO au fost instruiți în cazuistică, bunăstarea animalelor, antreprenoriat farmaceutic, contabilitate de gestiune și au făcut schimb de experiență cu fermierii. În cadrul vizitei de studiu “De la producător la consumator”, 20 de elevi au ajuns în puncte de lucru ale Fermei Agricole Silvania.Bio și facultăților Universității de Științe Agricole și Medicină Veterinară Cluj.

Vor să atragă elevii în agricultură

Aici au urmărit lanțul valoric al produselor agricole și au identificat posibilități de dezvoltare personală (student – angajat  – angajator). Echipa de proiect a fost coordonată de Vasile Benedek, fiind cuprinsă din veterinari, ingineri și profesori: Zoltan Ilyes, Petru Raimond Erdei, Ciprian Breazdău, Andrei Tuns, Delia Fiț.

Obiectul programului „Creștem prin educație agricolă” îl reprezintă sprijinirea liceelor tehnologice preponderent agricole să organizeze vizite de studiu, practică de specialitate, campanii de promovare, activități privind Agricultura 4.0 și de educație antreprenorială.

Scopul este de a atrage elevii interesați de agricultură, de a avea profesori cu abilități și motivație de a livra elevilor o pregătire tehnică mai bună și acces la resurse moderne.

Programul urmărește crearea unei atitudini pozitive a copiilor, tinerilor, părinților și profesorilor de gimnaziu față de agricultură și liceele agricole, astfel încât să crească numărul de elevi care aleg liceul agricol pentru că își doresc să lucreze în agricultură.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Tichete cadou de Ziua Bărbatului

Articolul următor
“Am încheiat un capitol foarte important pentru noi: recepția la terminarea lucrărilor la DJ 297: DN 29D – Blandesti – Cerchejeni – Sulita – Cheles – Lunca – Cernesti - Todiresti.

Frasinul și Dimex au finalizat un drum cu șapte luni mai devreme

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share