Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Universitatea Babeș-Bolyai primește acces la infrastructura Romsilva

Universitatea Babeş-Bolyai (UBB) a găzduit semnarea parteneriatului cu Regia Națională a Pădurilor (RNP) Romsilva.

Studenții universității clujene au ocazia să efectueze acțiuni educative și de cercetare în pădurile statului.

Universitatea Babeş-Bolyai (UBB) a găzduit semnarea parteneriatului cu Regia Națională a Pădurilor (RNP) Romsilva. Rectorul UBB, Daniel David (centru stânga), i-a avut ca oaspeți pe ministrul mediului, Barna Tanczos (centru dreapta), și pe directorul RNP, Daniel Nicolăescu (dreapta).

Parteneriatul semnat cu RNP prevede organizarea unor sesiuni de practică pentru studenții UBB la direcțiile și ocoalele silvice din cadrul Romsilva, precum și alte activități academice de cercetare și de relație cu societatea. Acesta va fi semnat de Ziua Internațională a Pădurilor, sărbătorită de 21 martie.

Experiența din Făget, extinsă în alte păduri

„Universitățile asigură un cadru adecvat pentru generarea și transmiterea către studenți a celor mai avansate cunoștințe prin intermediul cercetării, educației, precum și prin stagii de practică organizate în colaborare cu parteneri din mediul socio-economic și cultural.

Practica de specialitate desfășurată în contexte reale, ecologice sprijină viitorii specialiști în dobândirea timpurie a unor competențe necesare pentru integrarea cu succes pe piața muncii. Instituțiile de învățământ superior creează împreună cu partenerii lor, din sfera privată sau publică, adevărate ecosisteme de inovare socială.

Un parteneriat cu RNP este deosebit de relevant, deoarece sprijinirea obiectivelor de dezvoltare durabilă este parte integrantă a strategiilor noastre de dezvoltare instituțională, universitățile oferind studenților și societății o serie de programe academice care vizează în mod direct teme de mediu și probleme generale de dezvoltare durabilă.

Prin aceasta, ne asumăm rolul de motor în schimbarea societală cu privire la probleme de dezvoltare durabilă, UBB având în țară și Catedra UNESCO în domeniu. UBB a avut deja o contribuție majoră la organizarea componentei educaționale din pădurea-parc Făget, de care beneficiază comunitatea locală, mai ales copiii, și poate extinde această experiență și în alte zone împădurite”, a spus rectorul UBB.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Rețeaua Sanovil se extinde la Bistrița

Articolul următor
În 2023 vom investi 8 milioane de euro în proiecte pentru reducerea consumurilor, implicit a amprentei de carbon", a declarat Daniel Rusan, manager de achiziții al Pehart Grup.

Pehart alocă 8 milioane € pentru reducerea consumurilor și carbonului

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share