Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Experții europeni în inovare au ajuns la Cluj

Am primit delegația European Institute of Innovation and Technology (EIT). Scopul vizitei a fost de a cunoaște mai bine ecosistemul local de inovare, antreprenoriat și tehnologia informației.

Un grup de specialiști la nivel internațional în domeniul inovării a vizitat municipiul Cluj-Napoca.

“Am primit delegația European Institute of Innovation and Technology (EIT). Scopul vizitei a fost de a cunoaște mai bine ecosistemul local de inovare, antreprenoriat și tehnologia informației. Discuțiile s-au centrat pe inițiativele Clujului în aceste domenii și direcția europeană a orașului nostru, „Verde. Digital. Rezilient”.

Inovarea se realizează, fundamental, la nivel local. Clujul are avantaje competitive de necontestat, precum universitatea și oamenii bine pregătiți, dar și capacitatea de a aduce împreună administrația, mediul academic, mediul privat și societatea civilă pentru a genera soluții inovative pentru cetățeni”, a relatat edilul Emil Boc.

“Vizita delegației EIT este o dovadă că orașul nostru este din ce în ce mai bine conectat la structurile europene importante pentru susținerea inovării și dezvoltarea ecosistemelor locale. Pe lângă strategia Clujului, am discutat despre posibilitățile de colaborare și proiecte concrete pe care le avem în derulare în ceea ce privește susținerea proceselor de inovare precum Fondul de Inovare și Experiment Cluj”, a spus primarul.

EIT este un organism independent al Uniunii Europene creat pentru a crește și a consolida abilitatea de inovare la nivel european. Este parte integrantă a programului de cercetare și inovare cunoscut Horizon of Europe al UE.

Scopul acestei inițiativei europene este de a susține inovarea la nivel european în diferite domenii. Rolul EIT este de a reuni unele dintre cele mai importante sectoare regăsite la nivelul societății (companii și organizații din mediul de afaceri, mediul academic, domeniul cercetării) pentru a rezolva provocări curente și presante la nivel global.

Componența delegației

  • Salvatore Moccia, Head of Master School – EIT Digital
  • Tuan Trinh, Director Region East (Europa Centrală și de Est) – EIT Digital
  • Krisztian Gal, Ecosystem Administrator – EIT Digital
  • Andras Kemler, Bosch Hungary, member of Supervisory Board of EIT Digital
  • Andrea Szoke, Officer of Executive, Bosch Hungary
  • Christian Săcărea, prorector al Universității Babeș-Bolyai
  • Simona Motogna, vicepreședinte al Senatului UBB

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Echipa Infinity Bolts, premiată la FIRST Tech Challenge India Championship

Articolul următor
Oportunitățile de finanțare cu fonduri europene nerambursabile au făcut obiectul întâlnirii cu UNPR de la sediul instituției.

Patronatele au prezentat oportunitățile de bani europeni pentru Sălaj

Citește și:
Bolt este noul membru al Clusterului Transilvania IT Cluj (TITC) și singurul din acest domeniu care a intrat în comunitate.
Citeste mai mult

Bolt intră în Transilvania IT Cluster

Aplicația europeană de ride-hailing devine partener de mobilitate al organizației clujene. Bolt este noul membru al Clusterului Transilvania…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share