Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Rețele inteligente de distribuție a gazelor la Sânmartin. Proiect de 88 milioane de lei

La Primăria Sânmartin a fost semnat miercuri, 22 martie 2023, cel mai mare proiect din istoria comunei. Este vorba despre un proiect în valoare de 88 de milioane de lei – Rețele inteligente de distribuție a gazelor naturale în Sânmartin.

Proiectul se întinde pe 128 de kilometri, având 4.080 de racorduri inteligente. Proiectantul are la dispoziție patru luni pentru elaborarea proiectului tehnic, iar executantul, 24 de luni pentru finalizarea lucrărilor.

„Este un proiect așteptat de sânmartineni de 30 de ani. Asociez momentul fericit în care am încheiat licitațiile și, în perioada imediat următoare, vom putea începe execuția propriu zisă a lucrărilor”, a declarat Cristian Laza, primarul comunei Sânmartin.

Licitația a fost câștigată de Asocierea Gavella Com, Safit Inst pe proiectare  – Dristrigaz Vest. La licitație a mai participat Asocierea Inspet – lider, Instal Grup – partener.

„În acest proiect amplu, practic a fost nevoie de două licitații. O licitație pentru distribuție și exploatare, pe o perioadă de 49 de ani. Acolo lucrurile sunt destul de clare, Distrigaz a fost singurul ofertant. Pe proiectare și execuție: Gavella, Safit Inst și Distrigaz. A fost un proiect greu încercat. A fost o muncă titanică a colegilor mei, pentru care le mulțumesc”, a precizat primarul Sânmartinului.

Două camionete de documente

Acesta a informat că pentru acest proiect au fost nevoie de două camionete de documente. Proiectul se întinde pe 128 km, asta însemnând două-trei studii geo la fiecare kilometru. Urmând cadastrările, studiile de fezabilitate, etc.

Cristian Laza a mai spus că proiectul acesta a fost greu încercat și din punct de vedere politic. În urmă cu un an a semnalat modul în care a fost scoasă comuna Sânmartin de la finanțarea prin POIM. Sânmartinul avea peste 1.800 de firme, în timp ce toate comunele care au primit finanțare prin POIM  nu aveau la un loc atâtea firme. Acesta fiind un criteriu foarte important. Mai mult, comuna Sânmartin avea peste 4.000 de racorduri, cu semnăturile cetățenilor care își asumau introducerea gazului.

Primarul Sânmartinului i-a mulțumit președintelui PSD, Marcel Ciolacu, care a intervenit, iar Primăria Sânmartin, printr-o ordonanță de urgență, a primit finanțare prin Programul Anghel Saligny pentru rețelele inteligente de distribuție a gazelor

Cristian Laza a mai subliniat că de când Marcel Boloș este ministrul Fondurilor Europene lucrurile s-au mai îndreptat, existând cu totul alt aer, de profesionalism în minister, față de cum era pe vremea lui Vâlceanu.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Mediciniștii clujeni și-au deschis restaurant în Campusul Hasdeu

Articolul următor

6 din 10 angajatori au bugetat majorări salariale pentru anul 2023

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share