Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Interviu Zsolt Sipos, cofondator Dyntell: „Noul nostru sistem Dyntell.BI aduce Inteligența Artificială în domeniul afacerilor pentru a duce gestiunea resurselor oricărei companii la un alt nivel.”

În lumea business, digitalizarea a devenit de mulți ani un aspect esențial. Sistemele ERP au devenit un instrument eficace pentru management și gestiunea resurselor companiilor din orice industrie. Ele se află într-o dezvoltare continuă, servind intereselor celor mai importante și determinând mereu succesul susținut al afacerilor.

Constanța implicării specialiștilor în a aduce noi funcționalități și grade tot mai mari de eficiență au asigurat evoluția constantă, însă mereu s-a putut aduce ceva mai bun în acest domeniu. În acest fel se raportează compania Dyntell la posibilitatea de a duce la un nou nivel gestiunea afacerilor și sprijinirea deciziilor manageriale.

Am avut ocazia de a discuta cu Zsolt Sipos, cofondator Dyntell, despre stadiul sistemelor ERP în momentul actual, avantajele lor și despre lansarea unui nou produs: Dyntell.BI – un concept care utilizează Inteligența Artificială de tip Deep Learning pentru a face predicții pe baza datelor integrate din companie.

Dyntell este un grup internațional de firme care funcționează în România, Ungaria și SUA, pune la dispoziție soluții adaptate nevoilor din industrii variate. La Cluj-Napoca, Dyntell este reprezentat de mai bine de 15 ani de compania Powersoft Business Solutions, care oferă sisteme precum: Dyntell ERP, Dyntell Industry 4.0, Dyntell Accounting și noul Dyntell.BI.

De ce este util un sistem ERP (Enterprise Resource Planning) și cui i se adresează o astfel de soluție?

Când ni se solicită să discutăm despre necesitatea unui sistem ERP suntem mereu înclinați să răspundem că ea a devenit o cerință obligatorie, mai ales în contextul digitalizării intense la care suntem martori. Antreprenorii apelează la companii ca a noastră pentru a găsi sprijin în soluționarea problemelor de management și de gestiune a resurselor. Ei își dau seama că munca poate fi eficientizată, procesele pot fi mai productive, iar progresul unei companii poate fi determinat direct de trecerea înspre sisteme ERP integrate, cele în care suntem noi specializați.

Noi susținem că deciziile în afaceri trebuie realizate mereu pe baza datelor reale, nu pe baza intuițiilor celor din management sau pe baza trendurilor generale din industrie. Software-urile precum cele pe care le oferim la Dyntell sunt sisteme care adună informații despre tot ce are loc în firmă, iar asta poate dezvălui anumite lipsuri sau probleme care nu sunt observabile „cu ochiul liber”. Prin monitorizarea tuturor resurselor, ai o imagine de ansamblu a mersului companiei, astfel încât tot ce se întâmplă poate fi reglat, optimizat și îmbunătățit pentru a spori productivitatea și, bineînțeles, profitul.

Așadar, cred că în acest moment utilitatea unui sistem ERP este deja demonstrată. El nu este doar un accesoriu sau un tool adițional, ci reprezintă, o spun din experiența noastră, un mod de a-ți duce businessul la un alt nivel în piața în care operezi. În plus, aplicabilitatea lor a crescut mult în ultimii ani: o astfel de soluție se potrivește în diverse industrii. Noi am lucrat cu clienți din industria de prelucrare, din sectorul comercial, project management, service și din producție. Pe toți am reușit să-i ajutăm în dezvoltarea și optimizarea proceselor. De exemplu, în comercial oferim soluții pentru managementul depozitelor, pentru tot ce ține de vânzări, integrarea casei de marcat, controlling financiar și multe altele.

Care sunt câteva beneficii-cheie ale sistemelor ERP?

Totul pornește de la conceptul de bază: gestiunea integrată a resurselor de care se folosește o întreprindere. Practic, noi lucrăm cu module care măsoară, planifică și optimizează tot ce „mișcă” într-o companie: de la administrare, achiziție, producție și vânzare, la rapoarte, partea financiară, evidența salarizării și a angajaților și lista continuă.

În ceea ce privește beneficiile acestora, cred că un sistem ERP este important mai întâi pentru factorii decizionali dintr-o afacere, iar apoi, în mod logic, el afectează întreaga echipă a companiei și inclusiv impactul ei pe piață și în societate. Practic, el simplifică munca de management, face vizibile anumite soluții care merită implementate, privind productivitatea etapelor de muncă și legate de majorarea profitului.

Cu ce se remarcă Dyntell în peisajul actual al dezvoltării de sisteme ERP?

În primul rând, în cadrul companiei noastre există un mare accent pus pe dezvoltarea continuă. Suntem de 21 de ani pe piață, timp în care am creat o echipă solidă de specialiști, iar experiența noastră este internațională. Asta presupune că ceea ce dezvoltă Dyntell inclusiv în SUA servește drept model pentru sistemele implementate de noi în România, astfel încât suntem aliniați celor mai înalte standarde.

Ce stă la baza muncii noastre este atenția către nevoile și experiența clientului. Nu numai că suntem concentrați pe a aduce rezultatele dorite, dar știm că o colaborare poate fi o resursă de învățare reciprocă. De exemplu, problemele sau cerințele întâlnite în timp, în cazuri specifice, au generat idei pentru noi funcționalități și module. Ne-am dat seama că managerii și-ar dori să nu mai investească timp în a transforma anumite date în informații, în a face calcule și măsurători ale proceselor. Ei nu vor (și nu au timpul) să se ocupe de partea tehnică, ci preferă să aibă un sistem ERP prin care toate informațiile necesare unei decizii sunt simplificate. Misiunea noastră este de a face cât mai facil și mai puțin tehnic procesul de luare de decizii. De aceea, mizăm mult pe o interfață intuitivă, pe acces ușor de pe orice device (inclusiv Mobile) și pe personalizarea evidențelor. În funcție de ce își dorește clientul, noi adaptăm sistemul ca acesta să livreze informația care contează.

În ultimii ani ne-am dat seama de oportunitățile pe care inteligența artificială le deschide în domeniul nostru. Sistemele de Deep Learning pot fi aplicate și în afaceri, astfel încât munca umană de a organiza datele și de a extrage concluzii este înlocuită prin inteligența artificială. Ea poate face predicții și prognoze, poate să descopere rezerve ascunse și să crească productivitatea și profitul companiilor prin acționarea unor puncte oarbe, pe care managerii uneori nu pot să le vadă. În acest sens, noul nostru sistem ERP, Dyntell.BI, reușește să aducă inteligența artificială în domeniul afacerilor pentru a duce gestiunea resurselor oricărei companii la un alt nivel.

Ați putea să ne spuneți mai multe despre acest nou concept și care sunt avantajele utilizării inteligenței artificiale?

Produsul nostru este numit Dyntell.BI și reprezintă un Business Intelligence Software, fiind practic un instrument adăugat sistemului ERP existent deja într-o companie. El operează prin accesarea bazelor de date și face o serie de procese, cum ar fi: diagnosticarea, generarea tabelelor analitice multifuncționale, optimizarea vânzărilor prin analiza posibilităților de vânzare într-o anumită perioadă, prognoze.

Tehnic vorbind, soluția de Business Intelligence are integrate funcții de predicție, care folosesc algoritmii de învățare automată de tip Deep Learning. În acest produs este utilizat un sistem Ensemble, care este o metodă de modelare în care mai mulți algoritmi sunt aplicați aceleiași probleme, iar apoi rezultatele sunt combinate. În felul acesta, este crescută precizia și redusă supraînvățarea. Prin bagging și boosting, cele două tipuri principale ale acestui sistem, se pot face prognoze, cum ar fi prognoza cu analiză profundă (necesită mai mult timp, dar este mai precisă) sau cea rapidă (rezultat mai puțin precis, dar necesită mai puțin timp). Este vorba de aceleași sisteme utilizate pe scară largă în industrie și știință, doar că aici vorbim de business.

Avem deja proiecte de succes cu această soluție. Un studiu de caz ar fi introducerea sistemului BI în cadrul companiei Costa Coffee, de exemplu, unde rezultatul a fost recuperarea a 1,5 zile de muncă pe săptămână. În această situație, BI a ajutat la îmbunătățirea semnificativă a raportării vânzărilor. De la înregistrarea individuală a cifrelor de afaceri ale fiecărei cafenele s-a făcut trecerea înspre colectarea tuturor datelor în serverul BI, astfel încât munca de procesare și de analiză, dar și luarea deciziilor sunt mult optimizate. În plus, la această companie am implementat o funcție specială: sistemul nostru calculează automat cantitatea de materie primă utilizată și o exportă pe o anumită rută. Programul acesta reglează și determină necesarul de resurse prime în funcție de utilizarea lor în fiecare locație. Bineînțeles, sunt mult mai multe detalii care demonstrează eficiența și utilitatea acestei aplicații, care pot fi găsite pe site-ul nostru, la secțiunea de Studii de caz.

În contextul digitalizării, importanța utilizării unor sisteme de managemnt ca ERP-ul este incontestabilă. Pe lângă faptul că reprezintă un avantaj competițional, adoptarea unor astfel de soluții determină concret dezvoltarea a tot ce înseamnă un business. Mai multe informații despre compania Dyntell și ce oferă aceasta se găsesc pe site-ul sistemerp.ro.

 

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

O nouă pădure cu 1.500 de puieți de arbori în județul Bihor – Pădurea VPK

Articolul următor

Confindustria are centru de excelență la Cluj. “Sunteți salvatorii de după Nokia”

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Ne dorim să fim punctul de contact pentru toți cei care vor să facă transformarea digitală – care este un drum lung și dificil, dar și să găsim cele mai bune servicii pentru a facilita acest proces”, a rezumat coordonatorul The European Digital Innovation Hub in Transilvania (TEDIHT), Bianca Muntean, manager al Transilvania IT Cluster (TITC).
Citeste mai mult

“Bursa digitală” a Clujului

Mai multe entități și furnizori IT&C și-au pus în gând să ridice nivelul de digitalizare a IMM-urilor din…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share