Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Bencomp investește 2 milioane de euro într-o fabrică de brichete de lemn la Arad

Bencomp a încheiat anul 2022 cu o cifră de afaceri de circa 28,8 milioane de lei. Pentru 2023, compania estimează o creştere a vânzărilor cu 18% faţă de anul precedent, până la nivelul de 34 milioane de lei.

Compania, cel mai mare producător de profile de lemn compozit (WPC) din România, informează că va investi în 2023 peste două milioane de euro (10,01 milioane lei) într-o nouă fabrică de făină şi brichete din lemn, la Arad.

De asemenea, vor continua investiţiile la fabrica Bencomp din Buzău, unde, datorită majorării capacităţii de producţie de profile din lemn compozit, echipa va creşte, ajungând la 100 persoane. Pentru acest an sunt programate la fabrica din Buzău investiţii de aproximativ 300.700 lei în noi utilaje, energie verde, creare de noi locuri de muncă.

Cel mai mare exportator de profile din lemn compozit

În prezent, la fabrica Bencomp din Buzău se produc lunar peste 300 de tone de profile din lemn compozit, pentru care se utilizează peste 270 tone de deşeuri din lemn şi din mase plastice. La acestea se adaugă aproximativ 10% aditivi care potenţează calităţile naturale ale lemnului şi pe cele de durabilitate ale plasticului.

Bencomp este principalul exportator din Europa Centrală şi de Sud-Est de profile din lemn compozit şi apreciază că poziţia sa se va consolida odată cu finalizarea celor două investiţii majore.

În 2024, Bencomp intenţionează să intre pe piaţa uşilor de lemn compozit, devenind astfel primul producător din ţară. Fabrica se va construi la Buzău în urma unei investiţii de 5,5 milioane de lei.

„Producția de uși va satisface o altă nevoie de reciclare, cea a deșeurilor de PVC, un material care în mare parte ajunge în prezent la groapa de gunoi“, a declarat Cristina Isabela Bene, acţionar majoritar Bencomp.

Provocări

Printre provocările majore cu care se confruntă compania se numără cererea de materiale reciclate tot mai mare şi oferta (disponibilul) nesatisfăcătoare, astfel că preţurile au crescut semnificativ. La acestea se adaugă şi scumpirile energiei electrice şi a aditivilor, etc.

„Ca urmare, provocarea cea mai mare pentru Bencomp a fost şi este să menţină un ritm constant de aprovizionare cu materii prime care să-i asigure continuitate în producţie. Am avut scurte perioade cu sincope în aprovizionare, dar prin efortul susţinut al întregii echipe, furnizarea comenzilor către clientii noştri nu a fost afectată“, a subliniat Cristina Isabela Bene.

Profilele din lemn compozit produse la fabrica BENCOMP din Buzău sunt exportate în Bulgaria, Republica Moldova, Belgia, Spania, Anglia, Grecia, Ungaria, Qatar, Italia şi Franţa.

 

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

DJ Oradea - Nojorid și Oradea – Biharia, lărgite la 4 benzi cu fonduri UE

Articolul următor

Ediția a II-a a Târgului Agro Expo Satu Mare are loc în perioada 24 – 26 martie

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Distribuție Energie Electrică Romania (DEER), lider național în distribuția de energie electrică, a pus în funcțiune asistentul virtual ChatVolt. 
Citeste mai mult

DEER a lansat asistentul virtual ChatVolt

Chatbot-ul activat de societatea clujeană va oferi informații rapide și actualizate privind întreruperile în alimentarea cu energie electrică.…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share