Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

DJ Oradea – Nojorid și Oradea – Biharia, lărgite la 4 benzi cu fonduri UE

Consiliul Județean Bihor a aprobat în ședința extraordinară de îndată de vineri, 24 martie 2023, două acorduri de parteneriat cu Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) în vederea lărgirii la 4 benzi (câte 2 pe sens) a drumurilor DN19 Oradea – Biharia și DN 79 Oradea – Nojorid.

Prin realizarea celor două proiecte, se va descongestiona traficul în aceste zone.

Scopul acordurilor este de a colabora în vederea atragerii de fonduri europene în exercițiul financiar 2021 – 2027 pentru realizarea investițiilor.

Potrivit acordului semnat, drumul către Biharia se va lărgi la 4 benzi pe un tronson de 3,7 km, între pozițiile km 5+985 – km 9+731.

În cazul acordului pentru trosonul către Nojorid, acesta prevede lărgirea drumului la 4 benzi pe o distanță de 1,6 km, între pozițiile km 108+730 – 110+330. Practic, tronsonul este cuprins între Aeroportul Internațional Oradea, unde va fi amenajat un sens giratoriu, și intersecția cu drumul către Livada de Bihor unde, de asemenea, va fi amenajat un sens giratoriu (aici se vor întâlni trei drumuri: DN 79, DC 77 spre Livada de Bihor și noul drum dintre Oradea și Nojorid, aflat în construcție).

Ce prevede acordul

Acordul prevede responsabilitățile fiecărei părți. Astfel, Consiliul Județean Bihor se va ocupa de întocmirea documentațiilor cadastrale, contractarea serviciilor de realizare a auditului de siguranță, derularea procedurilor de achiziție, monitorizarea implementării proiectelor și execuția lor. CNAIR se va ocupa de procedurile de expropriere a terenurilor afectate de lărgiri, de procesul de accesare a finanțării nerambursabile, va prelua proiectele odată finalizate și va fi răspunzătoare de administrarea și întreținerea drumurilor.

 

 

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Auto Schunn, dealerul Mercedes-Benz în România, a aniversat 30 de ani la Sibiu cu inaugurarea unui nou showroom

Articolul următor

Bencomp investește 2 milioane de euro într-o fabrică de brichete de lemn la Arad

Citește și:
Bolt este noul membru al Clusterului Transilvania IT Cluj (TITC) și singurul din acest domeniu care a intrat în comunitate.
Citeste mai mult

Bolt intră în Transilvania IT Cluster

Aplicația europeană de ride-hailing devine partener de mobilitate al organizației clujene. Bolt este noul membru al Clusterului Transilvania…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share