Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

După parc fotovoltaic, Aeroportul din Sibiu anunță o nouă investiție: securizarea accesului auto și de persoane

După dezvoltarea unui parc fotovoltaic, Aeroportul Internațional Sibiu a anunțat un nou obiectiv de investiții ce urmează să fie realizat cu fonduri europene nerambursabile.

Printr-o notă de fundamentare, conducerea Aeroportului a solicitat Consiliului Județean Sibiu rectificarea bugetului de venituri și cheltuieli pe anul 2023, datorită introducerii unui obiectivului de investiții „Punct control acces/securitate auto și persoane, altele decât pasagerii” finanțat din fonduri europene nerambursabile și reflectarea influențelor financiare ale acestuia în Programul de investiții, dotări și sursele de finanțare și în bugetul de venituri și cheltuieli.

Valoarea totală a investiției este de 15,8 milioane lei, 13,3 milioane lei fiind valoarea totală eligibilă a proiectului, sursele de finanțare fiind următoarele:

– 11,3 milioane lei finanțare din fonduri europene nerambursabile (FEDR – Fondul European de Dezvoltare Regională);

– 1,7 milioane lei finanțare de la bugetul de stat;

– 286,44 mii lei finanțare de la bugetul local al Județului Sibiu

„Suma de 286,44 mii lei (…) a fost alocată prin diminuarea concomitentă de la poziția a10 dotări-ansamblu mobilier, din Anexa nr.4 Programul de investiții, dotări și sursele de finanțare, cu încadrarea în transferurile aprobate prin Hotărârea Consiliului Județean Sibiu nr.42/27.02.2023 privind aprobarea bugetului de venituri și cheltuieli al Aeroportului Internațional Sibiu R.A., în sumă de 5.894,70 mii lei pentru finanțarea activităților de investiții în infrastructura aeroportuară și a echipamentelor necesare activităților de natură neeconomică, care rămân neschimbate”, se menționează în raportul de specialitate al CJ Sibiu.

Rectificarea bugetului Aeroportului este inclusă într-un proiect de hotărâre al CJ Sibiu ce a fost inclus în ordinea de zi a ședinței forului județean programat să aibă loc pe data de 30 martie 2023.

În nota de fundamentare semnată de directorul Aeroportului din Sibiu, Marius Gîrdea, se menționează că prin acest proiect de investiții, instituția își propune să atingă trei obiective. Primul obiectiv vizează realizarea unui post de control distinct pentru controlul persoanelor, vehiculelor și mijloacelor aeroportuare care acced în ZSAR (zona de securitate cu acces restricționat) și ZOA (zona de operațiuni aeriene). Obiectivul al doilea prevede realizarea facilă a accesului în zonele securizate spre aeroport din Șoseaua Alba Iulia și spre Șoseaua Alba Iulia din incinta aeroportului. „Se vor analiza opțiunile prin care accesul înspre/dinspre aeroport să se realizeze facil în ambele direcții ale Șos. Ala Iulia”, se menționează în document. Obiectivul al treilea se referă la creșterea gradului de securitate aeroportuară prin implementarea celor mai noi tehnologii pentru realizarea controlului de securitate.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Orădenii, chemați să susțină Oradea și Cetatea Oradea în competiția Destinația Anului 2023

Articolul următor

Compania britanică The Acces Group a închiriat peste patru mii de metri pătrați în cadrul United Business Center Timișoara

Citește și:
Bolt este noul membru al Clusterului Transilvania IT Cluj (TITC) și singurul din acest domeniu care a intrat în comunitate.
Citeste mai mult

Bolt intră în Transilvania IT Cluster

Aplicația europeană de ride-hailing devine partener de mobilitate al organizației clujene. Bolt este noul membru al Clusterului Transilvania…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share