Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Institut de Oncologie la Timișoara, Spitalul Municipal la Lugoj și Maternitate la Arad. Ministrul Rafila a semnat contractele de finanțare

Investiții de sute de milioane de euro, din Programul Național de Redresare și Reziliență, vor ajuta la dezvoltarea infrastructurii medicale din zona de vest a României. Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a semnat, joi, la Timișoara, contractele de finanțare pentru Institutul Regional de Oncologie Timișoara, noul Spital Municipal Lugoj, respectiv extinderea Maternității din Arad.

A venit și vremea vestului țării să beneficieze de investiții semnificative în domeniul medical, așa cum au reușit până acum alte regiuni, care au știut să se descurce mai bine din punct de vedere politic,

Joi, la Timișoara, s-a semnat contractul de finanțare pentru Institutul Regional de Oncologie Timișoara. Este vorba de un proiect finanțat prin Programul Național de Redresare și Reziliență, destinat dezvoltării infrastructurii spitalicești în ceea ce privește asistența medicală în domeniul patologiei oncologice din Banat. Prin intermediul acestui proiect, parte a clădirii existente pe Calea Torontalului din Timișoara va fi demolată, urmând a fi construit și un corp nou de clădire.
Contractul, în valoare de aproximativ 197 milioane de euro, a fost semnat de Ministrul Sănătății, domnul Alexandru Rafila și directorul executiv al Direcției de Sănătate Publică Județeană Timiș, doamna Florentina Radu.
Prin implementarea acestui proiect, se preconizează a se rezolva importante nevoi în domeniul sănătății publice din zona de vest a țării, urmând a polariza cazurile dificile și a oferi pacienților cu patologii oncologice acces la cele mai actuale metode de tratament personalizat.

De asemenea, a fost semnat și contractul de finanțare prin care la Lugoj va fi ridicat un nou Spital Municipal. Vorbim de o investiție de aproape 150 de milioane de euro.

Tot la Timișoara a avut loc parafarea înțelegerii de finanțare pentru ”Construcția de secții de obstetrică și ginecologie, neonatologie, chirurgie pediatrică și pediatrie, Arad”.

”Aici avem o oportunitate pentru Banat, cred că există toată nevoia și, pe de altă parte, toate resursele, nu numai de natură materială, ci și de natura resurselor umane înalt calificate care să facă ca aceste trei obiective de investiții să se concretizeze. Astăzi semnăm aceste contracte de finanțare, și nu sunt doar niște foi de hârtie, în spatele lor sunt și sumele integrale de finanțare, sunt 2, 5 miliarde de lei pentru aceste trei obiective, jumătate la Institutul Oncologic și jumătate la celelalte două obiective. Eu nu am dorința să rămân până la finalizarea acestor obiective, dar aș vrea să fiu sigur că împreună cu echipa mea, și vreau să îi mulțumesc prietenului meu, Alexandru Rogobete (n.r. secretar de stat la Ministerul Sănătății), care este de aici din Timișoara, și care a fost esențial pentru realizarea la timp a tuturor acestor proiecte, Vreau să știu că aceste proiecte au început efectiv. Cu siguranță că ele se vor finaliza”, a declarat, la Timișoara. Rafila.

Alexandru Rogobete a anunțat și demararea în scurt timp a construcției pentru un centru la Timișoara pentru mari arși. În doar câteva luni vor porni lucrările la Timișoara, după care vor urma și alte centre, la Târgu Mureș sau Iași

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior
Petreceri exclusiviste, dansatori, acrobați și activități din universul Untold vor putea fi experimentate și în acest an chiar în inima festivalului, în hotelul tematic Radisson Blu Cluj (RBC). 

Untold a reînnoit parteneriatul cu Radisson Blu

Articolul următor

Târgul de Paști Oradea va avea loc în perioada 7 – 17 aprilie 2023 în Cetatea Oradea

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share