Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

200 de experți europeni în neuroștiințe clinice, la o mare conferință în Bistrița

Cea mai importantă conferință medicală derulată vreodată la Bistrița are loc la Hotelul Metropolis

Cele mai noi perspective de cercetare și tratament în domeniul neuroștiințelor clinice pentru pacienții cu boli cerebrovasculare sunt prezentate la Bistrița.

Întâlnirea Regională Est-Europeană EFNR-WFNR are loc, în perioada 31 martie – 1 aprilie, la Hotelul Metropolis, în parteneriat cu Conferința Bistrițeană pentru Neuroștiințe Clinice. Conferința medicală la nivel înalt grupează 200 de experți europeni. Invitații au fost întâmpinați de Emil Radu Moldovan – președintele Consiliului Județean (CJ) Bistrița-Năsăud și de Gabriel Lazany – managerul Spitalului Clinic Județean de Urgență (SCJU) Bistrița.

În cadrul IREE susțin discursuri de deschidere a conferințelor științifice prof. Dafin Mureșanu – președinte al Federației Europene a Societăților de Neuroreabilitare (EFNR), prof. Volker Hömberg – președinte al Federației Mondiale de Neuroreabilitare (WFNR) și prof. Wolfgang Grisold – Președinte al Federației Mondiale de Neurologie (WFN).

“Punem Bistrița pe harta internațională a medicinei”

“O conferință la superlativ, în care cele mai reprezentative personalități ale neurologiei mondiale profesori, cercetători, medici, s-au întâlnit pentru a elabora un plan de acțiune comun și pentru a împărtăși experiențe și cunoștințe, care să vină în sprijinul pacienților. Cele mai noi perspective de cercetare și tratament în domeniul neuroștiințelor clinice pentru pacienții cu boli cerebrovasculare sunt prezentate la Bistrița.

Mulțumim pentru implicarea și devotamentul pe care îl acordați oamenilor. Sunteți o binecuvântare din partea lui Dumnezeu, prin minunile pe care le faceți. Și tuturor moderatorilor și profesorilor de prestigiu care au prezentat în cadrul conferinței cele mai noi perspective de cercetare și tratament în boli cerebrovasculare.

 

Extinderea SCJU, prezentată invitaților

Mă bucur că orașul nostru găzduiește Conferința Est Europeană EFNR-WFNR în parteneriat cu Conferința Bistrițeană pentru Neuroștiințe Clinice, iar timp de două zile, personalități marcante ale medicinei în ramura neurologie sunt prezente în Bistrița. Mulțumim pentru cele mai recente perspective de cercetare și tratament pentru pacienții cu boli cerebrovasculare”, a spus Gabriel Lazany.
Managerul SCJU a prezentat amplul proiect de modernizare și extindere a unității medicale, o investiție de 100 de milioane de euro care va beneficia de fonduri consistente prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR). Extinderea SCJU se va realiza prin construirea unei aripi noi, legată de clădirea principală printr-o pasarelă suspendată.
    

Specialiști prezenți din 10 țări

La eveniment participă profesori, medici și cercetători din România, Ungaria, Polonia, Serbia, Bulgaria, Slovenia, Republica Moldova, Italia, Germania, Israel, care vor prezintă cele mai noi perspective de cercetare și tratament în domeniul neuroștiințelor clinice.

Organizatori sunt EFNR, WFNR, CJ Bistrița-Năsăud și SCJU Bistrița, iar ca parteneri figurează Fundația Societății pentru Studiul Neuroprotecției și Neuroplasticității; Fundația pentru Studiul Nanoneuroștiințelor și Neuroregenerării; Academia Română; Societatea de Neurologie din România.

Evenimentul medical este susținut de Sante, NovaIntermed, Mediclim, Montana Iugan, Amicii Building, Wintercom, Elcom International, AMS 2000, HelliMed, BBraun, Novomed International, Remedia Distribution Logistics, Papapostolou Medical Equipment, TeraPlast, Hotel Metropolis, Valea Ascunsă, Crama Jelna, Ronda Medical.

 

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Pași spre realizarea Grădinii termale Ioșia din Oradea, un proiect de 33 de milioane de euro

Articolul următor
Banca Comercială Română și Banca Comercială Victoriabank, una dintre cele mai mari bănci din Republica Moldova, au agreat un acord de vânzare integrală a acțiunilor deținute de către banca din România la filiala BCR Chișinău.

BCR își vinde filiala din Chișinău. O preia grupul Banca Transilvania

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share