Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Apare un nou partener al IKEA la Cluj. WIP Industries, gata de producție

WIP Industries, cea mai mare investiție privată în capacitate de producție la Câmpia Turzii, a fost recepționată.

Fabrica suedeză de componente de mobilier din municipiul Câmpia Turzii a marcat recepția lucrării.

“WIP Industries, cea mai mare investiție privată în capacitate de producție la Câmpia Turzii, a fost recepționată. De curând a fost realizată recepția finală aferentă investiției de 45 milioane euro pe care WIP Industries a făcut-o.

Lucrările la hala în suprafață de 21.000 mp au debutat în luna martie a anului 2022. Peste 250 de persoane vor fi angajate de către societatea cu capital 100% suedez, parteneră IKEA, la Câmpia Turzii”, a menționat primarul Dorin Lojigan.

Și-au adus constructor de la Cluj

“Calibrul investiției, seriozitatea constructorului și portofoliul WIP Industries ne dă încrederea că municipiul Câmpia Turzii a devenit un punct de atracție pentru societățile comerciale de mare anvergură din România și din străinătate.

Pentru a facilita această investiție, care în primă fază oferă un loc de muncă pentru peste 250 de oameni, administrația publică locală a întreprins toate demersurile legale, în timp record, pentru acordarea autorizației de construire.

La fel vom acționa în cazul fiecărei investiții private de oportunitate pentru Câmpia Turzii. Îi felicit pe reprezentanții WIP și Deifco Cluj-Napoca, societatea constructoare, pentru baza de producție inaugurată în oraș”, a spus edilul.

 

Produc pe bază de contract ferm

Lucrările din Parcul Industrial Câmpia Turzii au debutat acum un an, avansând ulterior în ritm alert. Din septembrie 2022, compania a declanșat acțiunea de recrutare a personalului. 200 de oameni vor lucra, în prima fază, la WIP Industries. În centrul de producție vor fi realizate componente pentru mobilier, în cadrul unui contract ferm, multianual, pe care societatea îl are cu grupul IKEA.

Grupul WIP este specializat în producție și furnizarea de componente de sertare pentru mobilier (noptiere, cufere). Capacitatea sa este de 24 de milioane de piese pe an. Articolele finite sunt livrate pentru utilizare ulterioară sau  ambalate direct în pachete de consum pentru a fi livrate clientului final. Din grupul suedez mai fac parte WIP Holding, WIP Industries Sweden, WIP Consulting.

În județul Cluj și un alt producător, Ecolor Jucu, fabrică mobilier pentru cel mai mare retailer de mobilă și decorațiuni la nivel global. Firma-mamă este Gyllensvaans Möbler (Suedia), companie de familie, producător de mobilier din 1946 și furnizor al Ikea din 1952. Fabrica de la Jucu are o suprafață construită de 57.000 mp, produsele finite fiind realizate din PAL și MDF.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Fermierii români, afectați de importurile de cereale din Ucraina

Articolul următor
Directorii generali ai aeroporturilor din România s-au întâlnit, la Cluj, cu Olivier Jankovec, directorul general al Consiliului Internațional al Aeroporturilor (ACI) Europa.

Șeful aeroporturilor din Europa, la sfat cu directorii aerogărilor autohtone

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share