Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Șeful aeroporturilor din Europa, la sfat cu directorii aerogărilor autohtone

Directorii generali ai aeroporturilor din România s-au întâlnit, la Cluj, cu Olivier Jankovec, directorul general al Consiliului Internațional al Aeroporturilor (ACI) Europa.
Specialiștii în aviație locale au abordat subiecte legate de război, poluare și trafic | Foto: AAR

Mai mulți manageri ai aeroporturilor din România au avut o întrevedere cu președintele asociației de profil de pe continent.

Directorii generali ai aeroporturilor din România s-au întâlnit, la Cluj, cu Olivier Jankovec, directorul general al Consiliului Internațional al Aeroporturilor (ACI) Europa. În ședința condusă de președintele Asociației Aeroporturilor din România (AAR), David Ciceo, director general al Aeroportului Internațional Avram Iancu Cluj (AIAIC), au fost dezbătute mai multe subiecte.

Acestea s-au referit la provocările din aviația europeană în contextul postpandemic și al războiului care se desfășoară în regiune. Cei prezenți au discutat despre reducerea emisiilor de carbon și orientarea spre variantele de combustibil sustenabil, care ar putea face ca aviația să devină neutră climatic.

Colaborarea cu companiile aeriene și previziunile de trafic pentru următorii ani au fost alte subiecte importante dezbătute de reprezentanții aeroporturilor românești împreună cu directorul ACI Europa.

De curând, AIAIC a organizat, în orașul transilvănean, a doua ediție a Aviation-Event CLJ (desfășurată pentru prima dată aici în 2022), în colaborare cu Aviation-Event Conference, platformă specializată în organizarea unora dintre cele mai prestigioase conferinţe de aviaţie pe plan european.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior
WIP Industries, cea mai mare investiție privată în capacitate de producție la Câmpia Turzii, a fost recepționată.

Apare un nou partener al IKEA la Cluj. WIP Industries, gata de producție

Articolul următor
Florin Spătaru, ministrul Economiei, a efectuat o vizită la uzina Universal Alloy Corporation Europe (UACE).

Ministrul Economiei a luat pulsul industriei aeronautice la Dumbrăvița

Citește și:
Bolt este noul membru al Clusterului Transilvania IT Cluj (TITC) și singurul din acest domeniu care a intrat în comunitate.
Citeste mai mult

Bolt intră în Transilvania IT Cluster

Aplicația europeană de ride-hailing devine partener de mobilitate al organizației clujene. Bolt este noul membru al Clusterului Transilvania…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share