Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Ministrul Economiei a luat pulsul industriei aeronautice la Dumbrăvița

Florin Spătaru, ministrul Economiei, a efectuat o vizită la uzina Universal Alloy Corporation Europe (UACE).

Fabrica de componente de avioane din Maramureș reprezintă una dintre investiţiile extrem de importante realizate în județ.

Florin Spătaru, ministrul Economiei, a efectuat o vizită la uzina Universal Alloy Corporation Europe (UACE). “Reprezentanții conducerii executive sunt adevărați profesioniști cu care personal am colaborat foarte bine în acești aproape 15 ani de când au început activitatea în județul nostru.

În vizita pe care Florin Spătaru a făcut-o în Maramureș am ajuns și la prietenii noștri de la UACE. Ministrul a apreciat faptul că UACE este o companie foarte mare care s-a dezvoltat mult în ultima perioadă în domeniul aeronauticii.

Este o capacitate de producție care poate să aducă și mai mult din zona aeronautică către județul Maramureș”, a relatat deputatul Gabriel Zetea.

Unitățile UAC sunt amplasate în Dumbrăvița, Tăuții-Măgherăuș (județul Maramureș), Medieșu Aurit (județul Satu Mare). Printre posturile puse la bătaie recent au fost în zona de extruziuni, dar și programator IT, manager de proiect IT, reprezentant de vânzări interne.

UAC, companie cu 1.964 de angajați, investește 250 de milioane de euro în orașul Tăuții-Măgherăuș, lângă Aeroportul Internațional Maramureș, într-un complex de producție, proiectare și mentenanță cu 2.600 de locuri de muncă.

Societatea este controlată de grupul Montana Tech Components (Elveția), lider mondial al producătorilor de componente din aluminiu pentru industria aeronautică. UAC a primit premii pentru cel mai bun furnizor Airbus și Boeing.

 

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior
Directorii generali ai aeroporturilor din România s-au întâlnit, la Cluj, cu Olivier Jankovec, directorul general al Consiliului Internațional al Aeroporturilor (ACI) Europa.

Șeful aeroporturilor din Europa, la sfat cu directorii aerogărilor autohtone

Articolul următor

Ministerul Agriculturii a găsit noi surse de finanțare pentru fermieri

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share