Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Comuna Căbești Bihor – Smart Village

Comuna Căbești a primit distincția „Best Smart Village Project” pentru proiectul „Căbești Smart School”.

 

Premiul „Best Smart Village Project”, oferit de Asociația Română pentru Smart City în cadrul Galei care a avut loc joi, 30 decembrie 2023, la Palatul Parlamentului a fost câștigat de Comuna Căbești pentru proiectul „Căbești Smart School”.

„Mulțumesc organizatorilor pentru această frumoasă experiență și recunoaștere! Mulțumesc, de asemenea, pentru faptul că printr-un astfel de eveniment suntem încurajați noi cei din administrațiile publice locale să ne continuăm demersul de actualizare și digitalizare a instituțiilor pe care le administrăm în dorința de a crea un grad mai mare de accesibilitate pentru oamenii care ni se adresează. Smart Village înseamnă o comunitate care se dezvoltă folosind inteligent resursele locale și tehnologia, dar își păstrează și identitatea rurală. Smart School înseamnă o școală inteligentă care pregătește viitorii cetățeni inteligenți ai comunității dar și dovada că se poate face învățământ de calitate în mediul rural”, a scris Corina Ene, primarul Comunei Căbești, pe pagina sa de facebook.

 

Povestea

Corina Ene spune și de unde a început povestea. Ideea de a candida la funcția de primar al comunei natale s-a născut după interacțiunea sa cu grădinița din Căbești, în anul 2019, grădiniță care arăta mai degrabă ca un loc părăsit decât o instituție de învățământ în care copiii intră pentru prima oară. Apoi a urmat vizita la școală care arăta în același fel. Atunci li-a promis că nu va lăsa lucrurile așa cum sunt și că va încerca să le schimbe.

Corina Ene a demonstrat că se poate

„Mulțumesc lui Dumnezeu că după doi ani de mandat am reușit să realizez aceste schimbări și am reușit să devenim un exemplu de bune practici. Că uite, o comună aflată la poalele Munților Apuseni, la peste 75 de km de municipiul reședință de județ poate și vrea să ofere cetățenilor săi servicii la nivelul tehnologiei anului în care ne aflăm”, a adăugat Corina Ene.

 

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior
Președintele Consiliului Județean Sălaj, Dinu Iancu-Sălăjanu, a primit vizita unei delegații a grupului Michelin, formată din reprezentanți ai uzinelor de cord metalic pe care compania le deține în Franța, Canada, Thailanda, China, Italia, Spania, Brazilia și România.

Delegație internațională de la uzinele Michelin în Sălaj

Articolul următor

Pădurea Craiului, nominalizată la Destinația Anului, categoria „Comori Naturale”

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share